Consiliul Județean Cluj a achiziționat 188 de noi echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație, în valoare de peste 3.200.000 de lei, destinate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea forului administrativ județean.

În acest fel, în ultimii doi ani, suma totală alocată spitalului ajunge la peste 7 milioane de lei destinați achiziționării de noi echipamente, infrastructura medicală fiind o prioritate pentru Consiliul Județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, consideră că aceste dotări au menirea de a veni în sprijinul echipei medicale a Spitalului de Copii care va putea, astfel, să diagnosticheze mult mai ușor micii pacienți și să le administreze tratamentul adecvat.

Fondurile special alocate din bugetul propriu al Consiliului Județean au fost folosite pentru a dota Spitalul de Copii cu:
– un RMN,
– un ecograf de înaltă performanță,
– câte un sterilizator cu abur de capacitate mică, respectiv medie/mare,
– un aparat de ventilație cu modul nn,
– un aparat pentru fluidificare și aspirare secreții – aparat respirator prin exsuflare,
– un sistem de radiofrecvență monopolar/bipolar,
– 120 de computere SFF cu monitor,
– un microscop de consultații,
– o autosanitară cu tracțiune electrică pentru transportul cu targa al pacientului,
– două holtere EKG,
– un cuptor Histologie,
– un scaun ORL electric,
– un videogastroscop cu sursă de lumină și video integrat,
– un ventilator mecanic de transport,
– 30 de infuzomate,
– 20 de pompe pentru seringi,
– un sistem de tip Tourniquet automat,
– precum și o serie de echipamente pentru dotarea blocului alimentar.

Celor 188 de noi echipamente medicale recent achiziționate de către Consiliul Județean li se vor adăuga în perioada imediat următoare alte 21 de echipamente aflate în curs de livrare. Este vorba de un echipament de radiofluoroscopie, o trusă de timpanoplastie, un aparat pentru hemodializă, două fotolii pat pentru hemodializă, șapte mese radiante pentru nou născuți – incubator tip Babytherm, un electrocauter cu radiofrecvență, un motor osteosinteză, două ventilatoare mecanice standard, trei boilere și schimbătoare de căldură, un sistem de control acces prin bariere, dotări pentru bucătăria spitalului.

coral