Cu ocazia aniversării a 20 de ani de relații de înfrățire cu orașul sud-coreean Suwon, Primăria Cluj-Napoca a organizat Festivalul Cluj-Suwon. Invitați speciali ai evenimentului sunt o delegație din orașul înfrățit compusă din: reprezentanți ai municipalității, meșteri tradiționali, bucătari, fotografi și muzicieni.

La evenimentele care au marcat deschiderea oficială a festivalului, clujenii s-au bucurat să îl aibă alături pe E.S. dl Kim Yong Ho Ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România și din partea municipalității pe dl Cho Chung-Sik viceprimar al orașului Suwon.

În acest context, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le-a mulțumit oaspeților sud-coreeni pentru implicarea activă în dezvoltarea relației de prietenie între cele două orașe în domenii culturale, educaționale și economice. Componenta cea mai importantă din această colaborare este cea de afaceri, în fiecare an realizându-se misiuni între cele 2 orașe pentru dezvoltarea sectorului economic.

Cele 2 orașe au în comun faptul că amândouă sunt importante centre pentru inovare și IT. Orașul Suwon este cunoscut în lume ca „orașul Samsung” – fiind locul unde Samsung își are sediul.

Primăria Cluj-Napoca va continua colaborarea cu orașul Suwon în domeniile cercetării, dezvoltării, inovării și ale It-ului.

Prezența sud-coreeană în orașul nostru poate fi simțită în perioada 4-7 iulie prin degustări gastronomice și muzică contemporană în cadrul festivalului Jazz in the Park din Parcul Central sau expoziții de produse ale meșteșugarilor, demonstrații de caligrafie și vestimentație tradițională coreeană în Piața Unirii.

Informații despre programul activităților, AICI.
 

coral