News Flash:

20 de lucruri pe care nu ti le imaginai despre alimentele de zi cu zi

23 August 2015
860 Vizualizari | 0 Comentarii
mic dejun
Orice medic iti va recomanda inainte de medicamente, o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Insa ritmul alert in care traim face dificila aceasta misiune. Uneori in timpul zilei nu ai timp sa manaci sau stresul si oboseala iti taie pofta de mancare.

Atunci cand ti se face foame si esti grabit, apelezi uneori la fast food sau la gustarile de urgenta luate de pe rafturile unui supermarket, desi stii ca nu sunt sanatoase.

Iata care sunt cele mai nocive ingrediente si alimente pe care le introducem zilnic in organism si de asemenea, motivul pentru care marile companii producatoare le tin ascune.

1. Iaurtul cu fructe
Crezi ca un borcanel de iaurt este micul dejun ideal? Este sanatos, are si fructe, e dulce si parfumat, un deliciu! Insa de cele mai multe ori, iaurtul cu fructe are o sumedenie de arome artificiale si coloranti pentru a-ti pacali creierul. Asta ca sa nu mai vorbim despre zahar.
Un borcan de iaurt poate contine uneori mai mult zahar decat bauturile carbogazoase.

2. Sandvisurile “sanatoase”
Rafturile sunt pline de sandvisuri prezentate ca dietetice, light, low-fat sau cine stie ce alta gaselnita comerciala.
Insa producatorii iti spun doar numarul de calorii pe care le contin ingredientele mai mari si uita sa le mai numere si pe cele din dressing, condimente si alte adaosuri.

3. Salata de pui
Atunci cand o faci in casa, stii exact ce contine. Insa trebuie sa ai grija atunci cand o comanzi de la un restaurant sau de la un fast-food. Puiul folosit de comercianti este prajit, eventual si in vreo crusta iar pe deasupra toarna sosuri din belsug. Asa se face ca o salata poate fi o bomba care ajunge pana la 1,300 de calorii.

4. Cerealele indulcite
Acestea de regula sunt produse din resturi, aditivi, zahar si coloranti. De fapt, firmele producatoare cheltuie de doua ori mai multi bani pentru promovarea lor decat pentru ingredientele folosite.

5. Cum reactioneaza creierul la zahar?
Bine de tot!
Companiile mari din SUA care produc dulciuri au folosit un tomograf pentru a vedea care este reactia creierului atunci cand organismul primeste zahar.
Rezultatele testelor au aratat ca reactia creierului la zahar este foarte asemanatoare cu cea la cocaina.

6. Light sa fie!
Peste tot ne lovim de produsele light, de dieta, fara zahar! Cel mai mare dezavantaj al acestora este ca au in compozitie indulcitori ca zaharina sau aspartam.
Organismul uman este obisnuit sa proceseze hrana si “stie” ca gustul dulce vine insotit de calorii.
Atunci cand nu le primeste, tinde sa le stocheze de unde poate. De aceea, in loc sa slabesti, kilogramele se acumuleaza chiar si aunci cand bei sucuri “light”.

7. In fata televizorului
Tuturor ne place sa mancam in fata televizorului iar daca am face asta din cand in cand, nu ar fi o problema serioasa. Studiile au arata insa ca oamenii care mananca in timp ce urmaresc programele TV nu mai sunt atenti la mesajele trimise de stomacul lor si manaca mai mult decat le este necesar.

8. Mancarea pentru bebelusi
In Statele Unite ale Americii, un grup de cercetatori a efectuat teste pe mancarea pentru bebelusi in cadrul unei campanii de constientizare.
Ei au descoperit faptul ca mancarea pentru copii contine aceeasi cantitate de zahar si grasimi saturate ca mancarea de la fast food, daca nu cumva chiar mai mult.
Scopul acestora este sa le pacaleasca papilele gustative si sa-si doreasca sa manace mai mult.

9. Reclamele de dimineata
80% dintre reclamele la mancare si gustari difuzate in timpul programelor pentru copii sunt pentru rontaieli nesanatoase si foarte nocive.

10. Fara grasimi nu inseamna fara calorii
Trebuie sa ai foarte multa grija la ce scrie pe ambalaje sau cum iti alegi mancarea de la restaurant. Spre exemplu, o quesadilla de pui cu dressing “slab” are mai multe calorii decat un cheeseburger dublu.

11. Gogosi avem, baietii!
Cel mai mare lant de gogoserii din SUA vinde 6,4 milioane de gogosi in fiecare zi, ceea ce inseamna de trei ori mai mult decat populatia Bucurestilor.

12. Profit sau sanatate? Profit!
In 1999, presedintii celor mai mari companii americane de mancare procesata si gustari au avut o intalnire secreta unde au dezbatut problema obezitatii si cum poate fi combatuta.
Unul dintre ei s-a ridicat in mijlocul sedintei si a spus ca nu o sa renunte la gustul produselor sale in detrimentul sanatatii cumparatorilor. Astfel, sedinta s-a terminat iar problema nu a mai fost abordata niciodata.

13. Mananci zahar…la cutie!
O doza obisnuita de bautura carbogazoasa contine 10 lingurite de zahar.

14. Rosu, galben si foame!
Gandeste-te la cele mai mari lanturi de fast food din lume. Acum gandeste-te la culorile folosite in logourile lor.
Vei constata ca cele mai multe dintre aceste companii precum si pungile cu chipsuri, floricele si alte “gustari” au pe ambalaj culorile galben si rosu.
Rosu iti stimuleaza apetitul iar galbenul este o culoare care indeamna la socializare. Cele mai multe companii se feresc de albastru pentru ca acesta taie pofta de mancare.

15. Sos la salata? Nu, multumesc!
Cele mai multe dressinguri pentru salata contin dioxid de titan. Produsul se foloseste de asemenea si in vopsea sau in cremele cu SPF. Producatorii de dressinguri le folosesc pentru a albi sosul.

16. Painea poate contine un derivat obtinut din parul uman
L-cysteina este un aminoacid obtinut din parul uman. Acesta este folosit in procesarea produselor de panificatie.

17. De ce sunt copiii hiperactivi?
Una dintre explicatii poate fi legata de colorantii alimentari folositi in dulciuri. Desi testele nu sunt inca finalizate, o parte din cercetatorii leaga hiperactivitatea copiilor de coloranti.

18. Umblam cu somonul vopsit
Somonul care traieste in natura are o culoare roz naturala datorata consumului de crustacee. Insa cel care este adus din crescatorii are de regula o culoare gri. Si nimeni nu vrea sa manance carnita de somon gri. Prin urmare, in alimentatia lor este introdusa o vopsea speciala care le schimba culoarea.

19. Aveti monoxid de carbon proaspat?
Carnea tocata este tratata adeseori cu monoxid de carbon. Acesta ii pastreaza culoarea roz mai mult timp iar produsul pare proaspat chiar si dupa data de expirare.

20. Bomboane cu aroma de selac
Selacul este o substanta extrasa din secretiile unui gandac tailandez. Acesta este folosit pentru a obtine glazura lucioasa de pe anumite bomboane si jeleuri.

medicamente alimentatie echilibrata misiune
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1508 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035231 (s)

loading...