News Flash:

5 greseli pe care la faci cand prepari PLACINTA CU MERE

12 Martie 2014
1579 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu mere este un desert care se regaseste in bucatariile din intreaga lume. Acest desert recunoscut pentru simplitatea sa poate da groaznice batai de cap: ba raman merele crude, ba se arde blatul, ba e prea dulce.

Unde gresesti?
1. Folosesti mere la intamplare
Gresit! Pentru un gust desavarsit trebuie sa folosesti mai multe soiuri de mere, si nu unul singur.

Citeste si: Greseli nesanatoase pe care le faci cand gatesti

2. Pui merele cu tot cu coaja
Gresit! La placinta, merele se folosesc intotdeauna fara coaja si fara cotoare. Coaja nu face decat sa-i strice textura, si nu-i va da un plus de aroma, cum s-ar crede.

3. Scoti placinta prea devreme din cuptor
Gresit! Crusta aramie nu inseamna neaparat ca umplutura s-a copt. Cum verifici daca merele s-au inmuiat? Folosind lama unui cutit, apasa usor aluatul in dreptul merelor. Daca este tare, desi crusta s-a copt, acopera placinta cu folie de aluminiu si intoarce-o in cuptor. Astfel, merele vor continua sa se coaca, iar crusta nu se va arde.

Citeste si: Greseli din bucatarie care iti pun sanatatea in pericol

4. Folosesti prea mult zahar
Gresit! Cand faci placinta cu mere, trebuie sa te asiguri ca exista un echilibru intre dulce si acrisor. Înainte de a te apuca de gatit, gusta-le. Evita, pe cat posibil, sa faci un desert exagerat de dulce.

5. Nu folosesti niciun fel de topping
Gresit! Desi majoritatea placintelor sunt acoperite numai cu blat (intins sau sfaramicios, dupa preferinta), un topping de mac sau nuci asigura o textura crocanta si innobileaza aroma.

Pe final, un truc: reincalzita in cuptor la 180 de grade Celsius timp de cateva minute, placinta isi va recapata aroma si consistenta.

sursa: obiectiv.info
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

desert merele crude
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0849 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010457 (s)