News Flash:

5 lucruri pe care NU le stiai despre oua!

5 Martie 2014
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
1. Facem o mare prostie atunci cand le consumam crude. Explicatia este foarte simpla: crude, ouale prezinta un risc crescut de a contacta salmonella, o bacterie care poate provoca grave boli infectioase. De asemenea, ouale crude nu prezinta o biodisponibilitate atat de mare, studiile aratand ca prin intermediul prepararii biodisponibilitatea creste cu 91%.

2. Un galbenus are circa 5 grame de grasime si 186 mg de colesterol, insa are si 6 grame de proteina, aminoacizi si vitamine precum A, B, D, E si K.

Citeste si: Ce nu stiai ca poti trata cu oua de prepelita

3. Galbenusul contine si alti nutrienti esentiali in construtia celulelor nervoase ale creierului si a neurotransmitatorilor.

4. De asemenea, galbenusul contine fibre ajuta procesul de digestie

5. Nu exista nicio diferenta intre ouale albe si cele "portocalii". Ambele sunt la fel de bune, singura diferenta fiind data de rasa gainilor

Citeste si: Mananci OUA sau ficat de PUI? Uite ce se poate intampla!

crude ouale salmonella galbenus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039273 (s)