News Flash:

5 mituri false despre mierea de albine

22 Noiembrie 2013
2169 Vizualizari | 0 Comentarii

Mierea de albine este proasta daca se zahariseste si inseamna ca este contrafacuta? De cate ori nu ti-ai pus si tu aceasta intrebare, indoindu-te de calitatea mierii pe care ai cumparat-o. Exista numeroase mituri false care circula vizavi de mierea de albine si cum o poti recunoaste pe cea de calitate. Desi ti se pare ca stii multe lucruri despre mierea de albine, tot timpul poti sa descoperi alte noutati sau sa te lamuresti cu privire la anumite intrebari pe care le ai legate de acest produs.

1. Mierea zaharisita/cristalizata este de proasta calitate - FALS

Zaharisirea mierii de albine nu este un lucru rau si nu inseamna ca este contrafacuta. Din contra, trebuie sa stii ca mierea nefalsificata se cristalizeaza dupa 5 zile sau mult mai tarziu, explica pe site-ul sau Ioan Sabadus, un producator local din orasul Satu Mare.  Doar mierea de salcam rezista mai multa vreme pana se cristalizeaza (10-18 luni, in functie de temperatura la care este tinuta). In schimb, toate celelalte tipuri de miere au tendinta de a se zaharisi, dar acest lucru nu le face de calitate indoielnica si nici nu inseamna intotdeauna ca producatorul a adaugat zahar in ea. Asigura-te ca ai gasit un furnizor bun, testat si de alte persoane.

2. Mierea mai lichida si curata este de calitate - FALS

Din contra, acesta este un lucru care ar trebui sa te puna pe ganduri. Un sortiment de miere de albine care este mult prea subtire, curge cu usurinta din lingurita si este clara/curata este de cea mai proasta calitate. Fereste-te de ea, deoarece a fost tratata termic (fiarta si cu adaosuri) si nu mai are nicio valoare nutritionala!

3. E buna si mierea produsa de albinele care nu sunt plimbate din loc in loc - FALS

Daca albinele au fost tinute in acelasi loc, nefiind plimbate pe diverse campii pentru a culege polenul vor produce o miere de calitate proasta, deoarece sunt deseori hranite artificial cu zahar.

Astfel ca, produsul final nu va fi cel plin de nutrienti pentru care mierea este considerata un adevarat medicament.

4. Mierea de albine pasteurizata este mai buna si mai sanatoasa - FALS

Prin pasteurizate, adica incalzirea ei la temperatura inalte, mierea de albine isi pierde toate proprietatile vindecatoare pentru care este atat de faimoasa. Enzimele sunt distruse si rezulta un sirop lichid care nu mai are nicio valoare nutritionala.

5. Culoarea mierii de albine nu are nicio importanta - FALS

Cu cat este mai inchisa la culoare mierea de albine, cu atat va fi mai aromata. Doar mierea de rapita are o culoare albicioasa si seamana cu untura de porc, dar are un gust foarte apreciat.

Cum iti dai seama daca mierea de albine este naturala

se intoarce borcanul invers, iar mierea trebuie sa se prelinga foarte incet si sa formeze o bula de aer care urca lent;

se introduce o lingurita in borcanul cu miere si apoi se ridica. Daca "firul" mierii nu se intrerupe atunci ai ales o varianta de calitate;

poti sa iei o scobitoare si dupa ce o introduci in miere si o ridici, mierea trebuie sa curga de pe scobitoare, lin si fara intrerupere, fara sa faca picaturi;

zaharisirea mierii de albine nu este un lucru rau. Doar mierea naturala de salcam rezista o perioada mai lunga de timp pana se va cristaliza.



Sursa: eva.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

calitatea mituri false
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018194 (s)