News Flash:

8 pasi simpli pentru un piure de cartofi perfect. Putine gospodine stiu asta!

24 Iulie 2018
666 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6559 RON (0.0000)
USD: 3.9517 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Pare mai greu sa faci un piure catifelat si totusi dens decat o oala de sarmale in cuib. Ba ramane plin de cocoloase, ba prea lipicios, cand este prea rece, cand prea pastos…

Unde gresesti cand faci cartofi piure? Iata ce noteaza bucatarii bonappetit.com:

1. Folosesti un singur fel de cartofi

Cand faci piure, foloseste, in proportii egale, cartofi sapunari, cu miez alb-roz, si cartofi fainosi, cu un continut minim de apa si mult amidon. Amidonul va absorbi untul si smantana, asigurand cartofilor acea textura moale si pufoasa. Cartofii sapunari sunt foarte aromati, dar, folositi singuri, piureul va fi apos si lipicios.

2. Nu speli cartofii

Evident, inainte de a se gati, cartofii se curata de coaja. Sunt totusi persoane care sar peste aceasta etapa si doar ii trec pe sub un jet de apa. Cartofii sunt, insa, foarte murdari. Inainte de a-i gati, spala-i bine cu apa rece, apoi curata-i. In cazul cartofilor noi, ii poti freca bine cu un burete de vase curat, pastrand cojita!

3. Ii pui la fiert in apa calda

Daca pui cartofii in apa calda, marginile se vor gati prea mult, iar miezul va ramane crud. Acestia trebuie sa se gateasca la aceeasi temperatura, in acelasi timp. Care este metoda corecta? Pune cartofii (taiati cubulete) intr-o cratita cu apa rece cat sa-i acopere, apoi aprinde focul si lasa-i sa fiarba.

4. Nu pui sare in apa in care fierb

Cand se gatesc, cartofii trebuie sa absoarba atat apa, cat si sare.

5. Dai focul prea mare

Cand apa da in clocot, cartofii se pot sfarama. Fierbe-i la foc molcom. Astfel, vor ramane intregi si se vor gati uniform.

6. Nu scurgi bine cartofii

Cartofii aposi sunt gretosi. Dupa ce fierb, scurge-i de apa si mai pune cratita 1-2 minute pe foc, pana se evapora toata umezeala. Ii poti pune si intr-un vas intins pe care sa-l dai la cuptor. Cand marginile cartofilor se albesc, sunt gata.

7. Folosesti lapte rece

Laptele rece pus peste cartofii calzi va raci pulpa. Incalzeste usor laptele intr-o craticioara. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie putin caldut.

8. Folosesti unt cald

Cand topesti untul pe foc, grasimea se strange. Foloseste unt rece pentru a permite acesteia sa se incorporeze uniform in cartofi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0987 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016381 (s)