Din momentul in care a fost arestat, Gheorghe Dinca a refuzat sa ofere prea multe detalii despre soarta celor doua adolescente disparute din Caracal. Acum, insa,Dinca a facut noi dezvalurii despre Luiza Melencu

In lunile petrecute in arest, Gheorghe Dinca a vorbit cu mai multi colegi despre cazul Caracal. Daca in urma cu cateva luni spunea ca „Numai eu si Dumnezeu stim unde se afla”, surse din ancheta, citate de wowbiz, au dezvaluit ca Dinca a inceput sa dea detalii despre Luiza Melencu.

 „Nu va fi gasita niciodata! Va ramane un mister”, ar fi spus Gheorghe Dinca.

Comportamentul bizar al lui Dinca il face foarte greu de analizat si incadrat intr-o categorie de criminali. Nici expertii romani, nici profilerii FBI nu au reusit sa ii faca un profil psihologic complet.

Cei mai buni profileri din lume au stat doua zile la Penitenciarul Jilava, au discutat cu barbatul care sustine ca le-a ucis pe cele doua adolescente si au analizat zeci de ore de inregistrari de la perchezitii.

„E detasat, nu stii daca vine dintr-o asigurare de genul stai linistit ca nu patesti nimic, avem noi grija sau pur si simplu e o defectiune de tip psihic, s-a decuplat de la realitate, nu mai sta sa-si imagineze consecintele faptelor sale, ale condamnarii”, a explicat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Aparatorul lui Dinca a explicat ca, in cazul unor astfel de interogatorii, intrebarile specialistilor nu se refera doar la faptele de care este acuzat, ci si la viata inculpatului.

„In general, o analiza comportamentala se face in raport de intreaga viata a persoanei pe care o examinezi”, a explicat acesta.

In urma audierilor ce au durat „foarte multe ore”, una dintre intrebarile la care expertii FBI trebuie sa raspunda este daca Gheorghe Dinca poate fi catalogat un criminal in serie: „Nu s-a lamurit daca Dinca este considerat sau nu criminal in serie. Exista anumite lucruri care nu sunt clare.”

coral