Consiliul Județean Cluj organizează a cincea ediție a Târgului Produs de Cluj la Timișoara. Manifestarea expozițională va avea loc în parcarea Shopping City Timișoara, partener al evenimentului, între 20 și 22 septembrie.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Încheiem sezonul de toamnă al târgurilor organizate sub brandul Produs de Cluj la Timișoara, oraș în care am fost în primăvară. Am revenit acum, aici, la cererea celor care ne-au vizitat la ediția anterioară, cerere care ne-a bucurat și onorat.

E cea mai clară dovadă a faptului că produsele pe care partenerii noștri le etalează pe standuri sunt de bună calitate și satisfac dorințele unui public cunoscător și pretențios.

Iar asta demonstrează că proiectul nostru este unul de succes, oferind expozanților șansa de a se prezenta și, în același timp, celor care ne trec pragul, de a achiziționa produsele dorite, unele sănătoase, de bună calitate și, mai ales, autohtone”.

La această ediție a Târgului Produs de Cluj la Timișoara vor fi prezenți aproximativ 70 de mici întreprinzători clujeni și bănățeni, care vor expune produse de artizanat și preparate alimentare, precum și fructe și legume de sezon. Deoarece este sezonul conservelor pentru iarnă, amatorii vor putea achiziționa compoturi, dulcețuri, murături și o gamă variată de zacuști, toate gătite respectând rețete tradiționale. Apicultorii și viticultorii vor fi și ei prezenți, produsele provenite din stupine și mustul fiind una din vedetele târgului. Nu vor lipsi uleiurile presate la rece, preparatele din carne și lapte, pâinea, prăjiturile și ciocolata de casă, sucurile și siropurile naturale. Artizanii își vor prezenta costumele populare, podoabele lucrate de mână, obiectele sculptate în lemn, lavanda și produsele de marochinărie.

coral