News Flash:

A mancat un ardei Iute mic in fiecare zi. Efectele I-au uimit pana si pe Medici. Bine de stiut pentru fiecare dintre noi

2 Mai 2018
682 Vizualizari | 0 Comentarii
ardei

Ardeii iuti si-au castigat renumele de aliment terapeutic.

Studii desfasurate in SUA si Australia au aratat ca aceste legume previn multe boli cardiovasculare, vindeca boli de stomac si de intestine.

Originar din America Centrala si de Sud,ardeiul iute a fost raspandit in lume de marinarii spanioli si portughezi. Ardeiul iute are gustul specific datorita unui ingredient special numit capsaicina.

Cantitatea de capsaicina determina cat de iute este ardeiul. Cu cat cantitatea este mai mare, cu atat ardeiul este mai iute.

Daca iti place mancarea iute sau picanta,atunci consuma un ardei iute la fiecare masa. Iata de ce ar trebui sa faci acest lucru…Cei care nu sunt mari fani ai acestui produs alimentar,ar trebui sa se gandeasca la o schimbare.

Pierderea in greutate

Alimentele iuti accelereaza procesul de pierdere in greutate, sanatos.

Cercetatorii au aratat ca capsaicina din ardeiul iute ajuta organismul sa arda mai mult calorii.

Prevenirea cancerului

Se crede ca aceasta capsaicina poate distruge celulele canceroase anormale. Ardeiul iute va fereste de raceli si previne accidentele vasculare cerebrale si obezitatea.

Imbunatateste sanatatea cardiovasculara

A fost demonstrat ca ardeii iuti pot reduce colesterolul si nivelul de trigliceride sau previni cheagurile de sange.

Culturile care folosesc ardeiul iute in abundenta au niveluri mult mai scazute ale bolilor de inima si trombozei.

Hipertensiune

Stiinta a dovedit ca ardeiul iute poate scadea tensiunea arteriala si relaxeaza vasele de sange.

Managerul furiei

Alimentele iuti sau picante stimuleaza producerea de serotonina,hormonul care te face sa te simti bine si este un excelent leac pentru depresie.

Amelioreaza inflamatiile

Datorita capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietati anti-inflamatorii. Capsaicina blocheaza eficient substanta P, asociata cu procesele inflamatorii din corp.

Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de preventie excelenta impotriva artritei.

Amelioreaza durerea

Potrivit noilor cercetari in domeniu, ardeiul iute poate reduce in mod eficient durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.

Imbunatateste digestia

Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia.

Alimentele care sunt digerate bine ofera organimsului nutrientii necesari si energie, iar alimentele care nu sunt digerate bine produc toxine.

Aceste propietati sunt foarte importante tinand cont de faptul ca digestia este esentiala pentru sanatatea noastra.

Previne cancerul de prostata

Cercetarile reritoare la cancerul de prostata arata ca capsaicina poate distruge in mod eficient celule canceroase.

In urma unei terapii de patru saptamani, capsaicina stopeaza cresterea celulelor cancerului de prostata, iar tumorile au fost reduse in mod semnificativ in cazul majoritatii testelor.

Este recomandata administrarea unei cantitate de 400 mg de capsaicina de trei ori pe saptamana pentru a preveni cancerul de prostata.

Previne ulcerul de stomac

S-a crezut mult timp in mod gresit ca alimentele iuti cauzeaza ulcerul de stomac.

In prezent s-a confirmat ca ardeiul iute nu cauzeaza ulcer, ci previne aparitia lui pentru ca distruge bacteriile nocive si stimuleaza secretia de sucuri gastrice cu rol preotector.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1071 (s) | 32 queries | Mysql time :0.018965 (s)