Judecătorii Tribunalului Cluj au amânat, pentru a treia oară, pronunțarea soluției în dosarul în care primarul comunei clujene Beliș este trimis în judecată pentru dare de mită. Programată pentru data de 26 martie, rponunțarea în respectivul dosar va avea loc, cel mai probabil, în data de 9 aprilie. Potrivit surselor BZC, amânarea pronunțării de mai multe ori indică, cel mai probabil  o viitoare soluție de condamnare.

Matiș Viorel, primarul comunei clujene Beliș, a rămas cu acuzația de dare de mită, în formă continuată, după ce magistrații Tribunalului Cluj au respins cererea acestuia de schimbare a încadrării juridice. În concret, apărătorii primarului doreau ca împotriva acesuia să nu mai fie reținută fapta ca fiind comisă în condițiile art. 38 Cod Penal, și anume ale infracțiunii continuate, care poate duce la o majorare a pedepsei de până la 3 ani.

”Respinge cererea inculpatului MV de schimbare a încadrării juridice a pentru care a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj din infracţiunea de dare de mită prev. de art. 290 rap. la art. 308 al.1 C.pen. cu art. 35 al.1 C.pen. în infracţiunea de dare de mită prev. de art. 290 rap. la art. 308 al.1 C.pen. Cu apel odată cu fondul cauzei. Stabileşte termen de judecată pentru data de 27.02.2020 pentru când se va cita inculpatul. ”, se arată în încheierea judecătorilor clujeni, care au stabilit prim termen de judecată data de 27 februarie.

În urmă cu doi ani, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj finalizau cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj întocmea rechizitoriul prin care, la data de 12.10.2018,  se dispunea trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului unei comune din judeţul Cluj, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

coral