Polițiștii clujeni au venit cu precizări despre accidentul rutier dintre un autoturism și o motocicletă, de pe Bulevardul Eroilor, din Cluj-Napoca. 

În 17 august, ora 15:30, un autoturism, condus de un bărbat, cetățean maghiar, a provocat un accident rutier. Bărbatul s-a pus în mișcare din parcare, fără să acorde prioritate unei motociclete care circula pe Bulevardul Eroilor. În urma impactului dintre cele două vehicule, motociclistul a fost rănit ușor.

Polițiștii care au intervenit la fața locului au identificat motociclistul în persoana unui bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca, și au constatat că acesta nu are dreptul de a conduce valid, acesta fiind cercetat încă din octombrie 2018 pentru comiterea de infracțiuni rutiere.

La acel moment, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul de 31 de ani a avut un rezultat pozitiv, peste 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Testat și cu aparatul Drug Test, pentru a verifica prezența drogurilor, rezultatul a fost pozitiv pentru metamfetamină și amfetamină. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbatul de 31 de ani a fost dispusă măsură reținerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia să fie prezentat în fața magistraților în vederea dispunerii altei măsuri preventive. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

coral