Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit ieri, în data de 23 mai, pasagerul său cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2019, cu o zi mai devreme comparativ cu anul 2018, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a traficului aerian din primele 5 luni ale anului.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a noua oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute prin intensificarea negocierilor cu operatorii aerieni.  

În primele 5 luni ale anului 2019 au fost lansate două noi destinații internaţionale de pe aeroport, Londra Gatwick (din 31 martie 2019) şi Londra Southend (din 2 aprilie 2019), au crescut frecvenţele zborurilor pe rutele existente şi o nouă companie aeriană, Ryanair, a demarat zboruri regulate spre Londra Southend, de la Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând sezonul de vară 2019 aduce pentru pasagerii noştri o ofertă de zboruri charter turistice mai bogată, comparativ cu anul 2018.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2019, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Ryanair, pe zborul său cu numărul FR 2698 de la Londra la Cluj-Napoca. Norocosul pasager, Carmen Mariana Bolba, a fost selectat în timpul zborului și premiat odată cu sosirea pe aeroport în prezenţa reprezentanților autorităţilor locale, a instituţiilor sau organizaţiilor partenere, respectiv a reprezentanților mass media.

coral