Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată Cluj-Napoca, instituţie de ȋnvăţămȃnt special care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean, a primit recent cel de-al 12-lea Trofeu Eco Școală, trofeu care atestă atât implicarea elevilor, cât și a cadrelor didactice, pentru protejarea mediului înconjurător.

Preocuparea unității școlare clujene pentru natură s-a materializat încă din anul 2006, prin participarea la Programul Mondial de educaţie ecologică Eco Şcoala, program organizat sub ȋndrumarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti – C.C.D.G. şi a Federaţiei de Educaţie Ecologică F.E.E.

„Eco Școala” oferă o alternativă educaţională ȋn domeniul mediului ȋnconjurător, ȋi conectează pe elevi la realitatea trăită şi la informaţii de actualitate privind diferenţierea calitativă a mediilor şi peisajelor naturale, le dezvoltă competenţe de comportament, le stimulează creativitatea, ingeniozitatea spiritului practic prin acţiuni de colectare şi reciclare a deşeurilor, precum și spiritul civic.

Caracterul interdisciplinar al programului permite o integrare curriculară a problemelor de mediu, activităţile putând fi abordate la mai multe discipline, în activităţi de predare – învăţare sau în activităţi de terapie – compensare.

coral