Alb Sonia Maria, mama acuzată că şi-a omorât în bătaie copilul de 9 ani, a fost arestată preventiv de către judecătorii Tribunalului Cluj, aceasta urmând sățși petreacă următoarele 30 de zile după gratii.

Femeia şi-a recunoscut fapta, dar nu a dat nicio explicaţie despre motivele pe care le-a avut pentru a comite această faptă.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au transmis, duminică, primele rezultate, în cazul copilului găsit mort în casă, în Cluj-Napoca, după efectuara necropsiei.

„În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea copilului a fost una violentă şi a survenit ca urmare a agresiunilor suferite”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Cluj.

În acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de violenţă în familie sub forma omorului.

Femeia acuzată că şi-a omorât copilul, sâmbătă noaptea, mai are acasă doi fii, geamănul celui ucis, şi încă un băiat. Toţi cei trei copii urmau o şcoală de muzică.

Din câte se pare, era cunoscut faptul că femeia era agresivă cu cei trei copii ai săi, lucru cunoscut şi de vecini. Cei trei copii erau crescuţi de mamă şi de concubinul acesteia.

Cei doi fraţi ai băiatului din Cluj-Napoca omorât în bătaie de mamă, de 9, respectiv 11 ani, au fost internaţi, duminică, într-un centru de primire în regim de urgenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj, unde vor primi consiliere psihologică.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cei doi fraţi sunt afectaţi emoţional, iar reprezentanţii instituţiei ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părinteşti a mamei care a fost reţinută.

„Cei doi fraţi, un geamăn rămas în viaţă în vârstă de 9 ani şi un altul de 12 ani, au fost aduşi de un echipaj de Poliţie la Centrul de primire în regim de urgenţă Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenţei în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectaţi emoţional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părinteşti au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanţă vizavi de rămasul copiilor în sistem şi exercitarea drepturilor părinteşti. Probabil colegii mei vor face şi propunere de decădere din drepturile părinteşti a mamei, care a fost reţinută”, a spus Chiorean. coral