UPDATE: Potrivit DSP, pasagera în cauză se află în carantină la Spitalul de Boli Infecțioase. În cele ce urmează se vor face mai multe teste pentru a se afla cu siguranță dacă femeia a contractat sau nu coronavirusul care face ravagii în Asia și care s-a răspândit deja în Europa.

Potrivit directorului Mihai Moisescu „este o suspiciune. S-a urmat procedura. Este (pacienta -n.r.) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase unde va fi investigată, după care vom putea afirma da sau ba. Este izolată acolo. Nu se poate infirma. Persoana este asimptomatică. Recunoaște un posibil contact cu o persoană posibil infectată cu coronavirus. Până atunci rămâne izolată”, a declarat Moisescu pentru actualdecluj.ro.

Echipe medicale au verificat, marţi, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varşovia, după ce au apărut informaţii că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

Directorul operaţional al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Tudor Lupoaie, a declarat că a informat DSP Cluj despre pasageră, iar la aeroport au fost trimise echipe medicale.

Avionul a aterizat la Cluj-Napoca din Varşovia şi este vorba despre o româncă despre care se ştie că a fost în zona contaminată cu coronavirus.

Medicii s-au deplasat la aeroport pentru a verifica starea femeii şi dacă e sau nu cazul să o ducă la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

„Se pune în aplicare procedura de debarcare normală a pasagerilor. Pasagera a fost în Asia de Sud-Est şi am primit o informaţie că ar fi intrat în contact cu ceva persoane din China”, a spus Tudor Lupoaie, director operațional la aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj. 

Ar fi vorba despre o româncă stewardesă în cadrul companiei LOT, care a interacționat cu doi colegi din cadrul acestei companii, deși aceștia se află în carantină pentru suspiciuni de infecție cu virusul din Wuhan, coronavirusul ucigaș. Interacțiunea acestora ar fi avut loc în urma unei vizite în Vietnam.

La Aeroport sunt două echipaje medicale SMURD şi un echipaj al SAJ Cluj.

 

  coral