Nimeni nu s-ar fi asteptat la asa ceva, insa Alexandru Papadopol a fost desfigurat in bataie dupa ce a fost prins la… nudisti! Saltat de pe plaja de doi securisti, Alexandru a fost inchis intr-o celula si snopit in bataie de un alt puscarias, iar imaginea sa este… tulburatoare.

Secvente dramatice in filmul ”Arest”, iar printre actori il putem descoperi pe Alexandru Papadopol. Filmul va avea premiera pe 20 septembrie, iar actiunea este plasata in anul 1993. Cel care il bate pe Alexandru Papadopol – arestat dupa ce este prins la ”nudisti” – este un infractor folosit de Securitatea Statului pe post de tortionar. De fapt, relatia dintre Alexandru Papadopol si infractorul respectiv devine elementul principal al povestii semnate de Andrei Cohn si Alexandru Negoescu. In rolul colegului de celula a lui Papadopol joaca actorul Iulian Postelnicu.

”Am fost doar victime, dar nu ca cele din filmele de la Hollywood”

AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 20 septembrie. Filmul ii are in distributie pe Alexandru Papadopol si Iulian Postelnicu, alaturi de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cocis si Marian Alexoaia.

In august 1983, arhitectul Dinu Neagu se afla – impreuna cu sotia si cei doi copii – pe o plaja de nudisti din apropierea unei zone industriale. Dintr-o masina coboara doi securisti. Acestia il iau pe Neagu la Bucuresti pentru o declaratie despre care nu-i ofera prea multe detalii. Filmul continua in arestul militiei, unde Neagu este inchis in aceeasi camera cu Vali, detinut de drept comun, folosit ca tortionar de catre securitate in schimbul unor favoruri. Lucrurile capata o intorsatura din ce in ce mai absurda de la o zi la alta.

„Toate filmele despre perioada comunista ne infatiseaza ca victime, niste victime aproape eroi, victime usor de indragit insa eu nu-mi amintesc sa fi fost asa. Am fost doar victime, dar nu ca cele din filmele de la Hollywood. Am fost genul acela de victima de care ai putea sa te rusinezi”, spune Andrei Cohn intr-unul din interviurile recente. „Am facut filmul mai mult pentru mine, dintr-o anume furie fata de mine. Nu e un film despre fapte istorice, ci mai mult despre sentimentele mele despre trecut. Cred ca singurul mod de a merge mai departe este sa ne recunoastem trecutul asa cum a fost si sa speram ca urmatoarea data vom fi mai buni”, a mai declarat Cohn, conform radioromaniacultural.ro.

coral