Alexandra, adolescenta de 15 ani, l-ar fi cunoscut pe ucigas si i-ar fi trimis un SMS chiar in ziua disparitiei.

Sub protectia anonimatului, un martor din Caracal lanseaza o pista halucinanta. Acesta sustine ca Alexandra l-ar fi cunoscut pe Gheorghe Dinca, barbatul care a recunoscut ca a ucis cu bestialitate doua adolescente. In ziua disparitiei, fata de 15 ani i-ar fi trimis barbatului un SMS prin care l-ar fi rugat sa o duca cu masina la repetitii, acolo unde trebuia sa mearga alaturi de o alta fata.

”Alexandra il stia pe ucigas. Ea facea dansuri populare si trebuia sa mearga la repetitii impreuna cu o colega. I-a trimis un SMS in ziua disparitiei si l-a rugat pe Gheorghe Dinca sa o duca cu masina. Se pare ca, intre timp, colega ei s-a razgandit si nu a mai mers la dansuri. Alexandra a plecat singura la repetitii, iar in ziua aceea a disparut”, a declarat un martor din Caracal.

Va fi suspus detectorului de minciuni!

Chiar daca, pana acum, a fost confuz in explicatii, Gheorghe Dinca ar putea fi obligat sa spuna adevarul! Potrivit unor surse din ancheta, acesta va fi supus detectorului de minciuni. Seful DIICOT Felix Banila a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Gheorghe Dinca va fi testat cu aparatul poligraf, suspectul dandu-si consimtamantul in acest sens.

„Da, avem si consimtamantul dat de inculpat in acest sens, urmeaza sa fie testat”, a spus Banila.

ADN-ul Alexandrei, in locuinta suspectului

Procurorul-sef al DIICOT, Felix Banila, a anuntat, miercuri, ca ADN-ul Alexandrei Macesanu a fost gasit atat in locuinta presupusului criminal, cat si in masina acestuia, insa nu si pe fragmentele osoase descoperite in cazanul din curte.

“S-a gasit ADN apartinand victimei, dar nu pe fragmentele osoase gasite in acel cazan. S-a stabilit cu siguranta, pe baza probelor ADN, prezenta Alexandrei atat in locuinta, cat si in masina inculpatului“, a declarat Felix Banila.

Anterior, seful DIICOT a explicat ca, in urma propriilor verificari, a observat ca recipientul unde au fost gasite fragmente osoase despre care se crede ca sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzator improvizat, care actioneaza ca o soba. „Avem fragmente osoase ridicate. (…) Victima este un minor de 15 ani. Admitand ca ar fi fost arsa in butoi metalic… Am fost si m-am edificat. Am constatat ca nu este un butoi in adevaratul sens al cuvantului, ci este un arzator improvizat. Este vorba de un suport metalic confectionat artizanal, cel mai probabil de inculpat, pentru a arde diverse obiecte. Butoiul nu are capace la ambele capete ale cilindrului. El este asezat pe un chirostiu (pirostrii, n.r.) metalic si focul este dedesubt. Fucntioneaza ca o soba improvizata”, a mai explicat seful DIICOT, Felix Banila.

Vineri, oamenii legii au gasit, la domiciliul lui Gheorghe Dinca, haine arse intr-un butoi, oase, bijuterii, cinci pungi de carne in congelator (stabilindu-se ca niciuna nu era de natura umana). Procurorul-sef al DIICOT, Felix Banila, a anuntat, miercuri, ca Directia nu are nici macar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dinca, astfel ca informatiile aparute in spatiul public nu sunt confirmate inca. coral