Alexandru Trandafir, fostul soț a lui Teo Trandafir a încetat din viață potrivit unei informații din interiorul companiei Tarom unde acesta era pilot. Teo Trandafir a fost căsătorită cu Trandafir în perioada 1990 – 1996, ulterior au divorțat.

Dragi colegi aviatori,

”Era un om exceptional, bine, este si in continuare exceptional doar ca formatia lui este una precisa ca zona, la vremea respectiva el cadru militar, eu smulsa in 10 directii, o apucata in incercarea de a-mi mentine echilibrul intr-o lume in care nu e nici mila si nici repere, nu avea cum sa functioneze, chiar daca atractia, fascinatia tocmai de aici venea, din faptul ca aveam senzatia ca ne completam.

Asa cum se intampla in viata, lucrurile care te determina sa faci niste alegeri, se transforma in unele argumente pentru care desfaci acele alegeri. S-a ajuns exact in momentul in care libertatea mea si felul de a sintetiza iute s-a transformat intr-un defect. Si am zis gata, ca oamenii civilizati, nu ne-am deranjat intre noi, eu apucasem sa ma lansez, a avut onoarea si decenta de a ma lasa sa ii port numele.”

Copilul meu poarta acelasi nume ceea ce mi se pare o dovada de respect, asta pentru ca vibratia numelui este cea care iti defineste existenta. Eu nu stiu sa ma cheme altfel. Pe mine inainte ma chema ca pe tata, Uta. Acum la 49 de ani, maine, poimaine nu mai tin minte numele de atunci pentru ca nu il mai port demult”, povestea Teo Trandafir, în urmă cu câțiva ani, pentru CIAO!

coral