News Flash:

Alexandru Neagota, afaceristul care elibera CEC-uri fara acoperire, scapa la Cluj de o parte din acuzatii dar ramane cu sechestrul pe case

23 Septembrie 2015
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Cluj
Curtea de Apel Cluj a pronuntat in cursul zilei de ieri hotararea definitiva in mega-dosarul de evaziune fiscala si inselaciune, deschis pe numele omului de afaceri din Zalau Alexandru Ion Neagota. Instanta a desfiintat in partea sentinta data pe fond si a dispus admiterea apelului declarat de acesta, dispunand incetarea procesului penal cu privire la unele dintre faptele pentru care a fost trimis in judecata. Impotriva acestuia instanta a mai dispus, de asemenea, si mentinerea sechestrului asigurator pe bunurile sale mobile si imobile, pana la concurenta sumei de 108.211,95 lei, bani pe care ii datoreaza persoanelor vatamate constituite parti civile la dosar. Hotararea este definitiva.

"In baza art.421 pct.2 lit.a Cpp admite apelul declarat de catre inculpatul NIA in prezent incarcerat in Penitenciarul Oradea impotriva s.p.75/19.12.2014 a Tribunalului Salaj pe care o desfiinteaza in parte si rejudecand: Conform art.396 alin.6 coroborat cu art. 16 lit. g Cpp inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului NIA sub aspectul comiterii infractiunilor de inselaciune prevazute de art.244 alin.1 si 2, cu aplicarea art. 41 alin.1 si art. 38 alin.1 NCP cu aplicarea art.5 NCP- 12 infractiuni ca urmare a intervenirii impacarii si a incheierii acordurilor de mediere cu partile civile S.C.NI S.R.L., S.C.V&A S.R.L., S.C.S S.R.L. S.C. T S.A. S.C.C S.R.L.S.C.MC S.R.L., S.C.MG S.R.L. S.C.LG S.R.L. si S.C.ST S.R.L. S.C.OI S.R.L. si S.C. BIE S.R.L. si partea vatamata S.C. PC S.R.L. Constata recuperat in intregime prejudiciul cauzat partilor civile S.C.LGS.R.L., S.C.ST S.R.L. si S.C.MG S.R.L.. Constata stinsa actiunile civile formulate de catre S.C.NI S.R.L., S.C.V&NA S.R.L., S.C.S S.R.L., S.C.C S.R.L., S.C.OI S.R.L, S.C. PC S.R.L. si S.C. BIE S.R.L ca urmare a impacarii . Lasa nesolutionata actiunile civile formulate de catre partile civile S.C. T S.A. si S.C.MC S.R.L. Inlatura dispozitia privind confiscarea speciala de la inculpat a sumei de 108.211,95 lei . Dispune mentinerea masurii sechestrului asigurator instituite asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului in vederea recuperarii pagubei prin hotararea atacata, doar pana la concurenta sumei de 108.763,05 lei. Mentine restul dispozitiilor sentintei atacate privitoare la obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare in fond. Stabileste in favoarea Baroului Cluj suma de 200 lei, reprezentand onorar aparator din oficiu, ce se va avansa din FMJ pentru av. CR. Conform art.275 alin.1 pct.2 d Cpp obliga partile civile si partea vatamata la plata sumei de cate 10 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate in apel si inculpatul la plata sumei de 1.000 lei, cu acelasi titlu.", arata judecatorii in minuta hotararii.

Administratorul firmei Iridra SRL Zalau, Alexandru Ion Neagota, a fost trimis in judecata pentru inselaciune, dupa ce a eliberat cecuri fara acoperire pentru nu mai putin de 13 firme din mai multe orase din tara. Prejudiciul cauzat se ridica la valoarea de peste 1,5 milioane de lei, o suma considerabila. Daca va fi gasit vinovat, Neagota risca sa stea dupa gratii pana la 15 ani. Acest caz nu este, insa, primul in care omul de afaceri salajean a calcat pe bec, el fiind acuzat de procurori, la sfarsitul anului 2011, de evaziune fiscala, prejudiciul estimativ stabilit in urma anchetei fiind de peste un milion de euro.

Unul din cazurile de amploare care a ajuns pe rolul instantelor salajene la inceput de an il aduce in prim plan pe omul de afaceri Alexandru Ion Neagota, administrator al SC Iridra SRL Zalau si al SC Eastife Prest SRL Bocsa. Acesta a fost trimis in judecata, saptamana trecuta, pentru inselaciune, dupa ce a eliberat cecuri fara acoperire pentru 13 firme din mai multe orase din tara, potrivit presedintelui Tribunalului Salaj, Petronela Nasaudean. Alexandru Ion Neagota este trimis in judecata pentru inselaciune. In perioada aprilie 2008 - ianuarie 2009, inculpatul a emis 14 cecuri fara acoperire catre mai multe societati comerciale, in valoare de 1.536.733 de lei, precum si doua bilete la ordin, in valoare de 149.782 de lei, pentru plata unor bunuri si servicii, cunoscand ca pentru valorificarea acestora nu avea acoperire in cont. Acesta este administrator la SC Iridra SRL Zalau, a declarat Petronela Nasaudean.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri Alexandru Ion Neagota s-a folosit de calitatea de administrator al SC Eastlife SRL Bocsa pentru a prejudicia statul roman, prin neplata TVA, cu suma de peste un milion de euro, el fiind cercetat in prezent, de procurorii din cadrul Directiei Nationale de Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Oradea sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Autoritatile au urmarit miscarile salajeanului inca din 2011, in luna noiembrie povestea culminand cu o descindere la unul dintre punctele de lucru ale SC Eastife Prest SRL Bocsa in localitatea bihoreana Salonta. Procurorul Adrian Olaru din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, a declarat ca perchezitia a fost realizata dupa mai multe luni de monitorizare a activitatii desfasurate de firma respectiva.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

evaziune fiscala inselaciune definitiva nia judecatorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1517 (s) | 34 queries | Mysql time :0.052829 (s)