News Flash:

Alimente pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata

21 August 2017
1274 Vizualizari | 0 Comentarii
telina
Cu totii avem obiceiul de a pastra mancarea ramasa pentru mai tarziu sau de pe o zi pe alta, insa unele alimente reincalzite pot face mai mult rau decat bine, pentru ca nu isi mentin valoarea nutritiva. Afla care sunt:

Telina

Folosita indeosebi in supe, telina contine nitrati care se transforma in nitriti, substante nocive pentru organism, atunci cand este reincalzita. Pentru a nu se transforma intr-un aliment daunator sanatatii tale, este de preferat ca mai intai sa scoti telina din supa, inainte de a reincalzi. Acest lucru de aplica si in cazul morcovilor.

Sfecla

Asemenea telinei si morcovilor, si sfecla contine nitrati care, reincalziti, se vor transforma in nitriti. Ideal este sa nu o mai consumi altfel decat rece, dupa ce a fost gatita.

Ouale

Ouale devin toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Fenomenul nu se aplica in schimb sosurilor ce au in compozitie oua, ci doar felurilor de mancare ce contin oua fierte sau prajite. Evita riscul de a te imbolnavi consumandu-le ca atare, dupa ce acestea s-au racit.

Citeste continuarea pe sanatate.bzi.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alimente reincalzite valoarea nutritiva telina sfecla ouale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1029 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017191 (s)