News Flash:

Alimentele care iti mananca calciul

15 Iulie 2014
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6480 RON (0.0000)
USD: 4.0896 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cu cat inaintam in varsta cu atat pierdem mai mult calciu. Acidul fitic, prezent in taratele boabelor integrale de grau, in nuci, in alune si in unele leguminoase, poate impiedica absorbtia intestinala a calciului. De asemenea, acidul oxalic, care se gaseste in spanac, in fasole, in cartofi dulci si in ciocolata poate forma unii compusi, care impiedica asimilarea normala calciului. Acelasi efect il are si acidul tanic din ceai, din vin rosu si din unele fructe. Astfel, desi unele legume, precum spanacul, stevia, varza si loboda, sunt bogate in calciu, mineralul nu poate fi asimilat optim din cauza acidului oxalic.

Citeste continuarea pe sanatate.bzi.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

varsta calciu acidul fitic grau nuci alune leguminoase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.019581 (s)