News Flash:

Alimentele care iti usureaza suferinta dupa o zi petrecuta la plaja

8 Iunie 2013
1198 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa o zi lunga de plaja este posibil sa te simti intinerita si completa, insa cu siguranta pielea e arsa si rosie. Daca simtiti caldura ca va inunda corpul si va iese prin toti porii, aveti acum posibilitatea sa scurtati perioada de suferinta prin vindecarea arsurilor mancand anumite alimente care te ajuta sa te refaci dupa o astfel de zi.

Radiatiile ultraviolete ce provin de la soare pot afecta pielea, care este vizibila prin inrosirea tesuturilor si aparitia umflaturilor si a durerii. Fluxul sanguin creste in zonele afectate, pe masura ce se declanseaza sinteza proteinelor si enzimelor care innegresc pielea.

Fundatia American Melanoma Foundation sustine ca patru sau cinci arderi repetate ale pielii in decursul vietii unei persoane dubleaza riscul de dezvoltare al cancerului de piele. 80 la suta din expunerea la soare se face in  timpul copilariei, asadar luati masuri de precautie suplimentare pentru a preveni arsurile solare la copiii dumneavoastra.

Abilitatea corpului de a produce melanina – pigmenul de culoare al pielii – ajunge la pragul maxim de producere atunci cand expunerea la soare devine prea intensa, iar organismul nu ii mai face fata.

O persoana cu pielea deschisa la culoare se poate alege cu arsuri in mai putin de 15 minute de expunere la soare, in timp ce o persoana cu pigmentul inchis poate tolera aceeasi expunerea la soare pentru cateva ore, conform Institutului National de Sanatate.

Cu toate acestea, oamenii cu toate nuantele de piele ar trebui sa ia masuri de precautie pentru a reglementa expunerea la soare. Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA) spune ca suma recomandata de aplicare a unei creme de protectie solara este de 2 mg pe centrimetrul patrat.

Fie ca ai folosit sau nu suficienta crema de plaja sau daca ai stat prea mult sub razele ultraviolete ale soarelui, exista alimente care te pot proteja impotriva arsurilor produse de soare.

Cele cinci produse alimentare enumerate mai jos ataca radicalii liberi din corp, reduc inflamatiile si te protejeaza impotriva arsurilor produse de razele soarelui, care pot duce la modificari ale pielii precanceroase.

Migdalele
Migdalele sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care protejeaza pielea impotriva razelor soarelui si le permite fibrelor si acizilor grasi omega-6 si omega-9 sa se acumuleze. De aceea, uleiul si laptele de migdale sunt des utilizate impotriva deteriorarilor provocate de radiatiile ultraviolete si ajuta pielea sa se refaca si sa devina neteda.

Ceaiul Verde
Ceaiul verde este bogat in polifenoli si antioxidanti care reduc inflamatia si reactiveaza celulele. Consumul de ceai verde are potentialul de a atenua intensitatea arsurilor cauzate de razele soarelui si radiatiile ultraviolete. Intr-un studiu realizat de University of Maryland Medical Center, cercetatorii au descoperit ca principalul polifenolul din aceasta bautura este epigalocatechin galat (EGCG) care are proprietati anticancer ce previn dezvoltarea tumorilor pielii.

Somonul
Somonul este bogat in acizi grasi omega-3, grasimi sanatoase care au capacitatea de a da stralucire pielii. Acesti acizi grasi mentin pielea hidratata si o fac sa radieze. Intr-un studiu publicat de oamenii de stiinta in Oxford Journals, s-a constatat ca uleiul de peste protejeaza impotriva arsurilor provocate de soare si a modificarilor de la nivelul ADN-ului aparute ca urmare a expunerii excesive la soare.

Rosiile
Rosiile sunt bogate si abunda in licopen, un antioxidant care reduce raspunsul inflamator problemelor cauzate de radiatiile ultraviolete, neutralizand molecule produse de expunerea excesiva la soare.Tomatele utilizate in ketchup, supe si sucuri contin cel mai inalt nivel de licopen.

Morcovii
Morcovii sunt bogati in betacaroten, un antioxidant puternic care ajuta la mentinerea sanatatii pielii si care previne multe boli. De asemenea,  beta-carotenul actioneaza impotriva radicalilor liberi care accelereaza imbatranirea pielii, protejandu-ne totodata si de radiatiile ultraviolete.

Daca sunt consumati cu regularitate, morcovii pot creste protectia impotriva deteriorarii expunerii la soare. Dar sa nu va zgarciti cu cremele de protectie solara pentru ca ati mancat o multime de morcovi. Ganditi-va la ei ca la un scut UV adaugat pentru pielea dumneavoastra, scrie financiarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

radiatiile ultraviolete soare inrosirea tesuturilor umflaturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0845 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011809 (s)