News Flash:

Am avut dreptate! Primaria Turda confirma informatiile aparute in cotidianul Buna Ziua Cluj, cu privire la cresterea pretului apei potabile in Turda

1 Februarie 2016
2168 Vizualizari | 5 Comentarii
Primaria Turda 1
Reprezentantii Primariei Turda au remis pe adresa redactiei Buna Ziua Cluj un comunicat de presa prin care confirma infomatiile facute publice de catre noi in decursul acestei sapatamani,  potrivit carora municipalitatea turdeana nu a dorit niciodata majorarea pretului ala apa potabila in municipiu, chiar opunandu-se acestui demers chiar de la inceput.

Redam in cele ce urmeaza punctul de vedere al Primariei Turda:

"Clarificari privind tarifarea serviciilor de apa si canalizare urmare a aparitiilor in presa locala locala respectiv a solicitarilor primite din partea cetatenilor Municipiului Turda

In ceea ce priveste politica de tarifare a serviciilor de alimentare cu apa si canalizare, in continuare, dorim sa precizam pozitia oficiala a autoritatii publice locale a Municipiului Turda.

Municipiul Turda prin Primar Tudor Stefanie a fost singurul membru al A.D.I - Apa Vaii Ariesului care a adoptat o hotarare in sensul reducerii tarifului acestor servicii. In acest sens, a fost adoptata Hotararea nr. 218/30.09.2014 avand ca obiect revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Turda nr. 225/20.09.2013 privind reconfirmarea(ajustarea)tarifelor aferente furnizarii serviciilor de apa si canal, in cadrul ariei delegarii A.D.I.- Apa Vaii Ariesului.

Motivatia principala a fost aceea ca mentinerea unui tarif majorat nu se mai justifica atata vreme cat operatorul de apa si canalizare nu a respectat, in anul 2014, mecanismul institutional creat in aria delegarii, prin actualizarea planului de afaceri al operatorului, obligatie expres stipulata in contractul de delegare.

Se poate afirma faptul ca Municipiul Turda prin Primar nu s-a raliat pozitiei celorlalte UAT-uri din Apa Vaii Ariesului, considerand ca este nevoie de o abordare mai serioasa si mai explicita a tarifarii fata de membrii comunitatii turdene.

In ceea ce priveste comunicarea privind reducerea tarifului la apa si canalizare din ultima perioada, comunicare asumata de catre conducerea operatorului acestor servicii, reducerea la care se face referire nu reprezinta altceva decat urmarea fireasca a aplicarii prevederilor legale care reglementeaza reducerea TVA - ului la anumite servicii.

Practic, este vorba despre o concretizare a prevederilor Codului Fiscal si nu de o initiativa personalizata a societatii, facuta cu scopul de a reduce in mod real costurile serviciilor.

De asemenea, se impune a fi facuta urmatoarea mentiune: pentru desavarsirea majorarii tarifelor la apa si canalizare este absolut necesar sa existe un mandat expres din partea Consiliului Local al Municipiului Turda pentru imputernicirea Primarului de a vota in numele si pe seama Municipiului aceasta masura.

In istoricul Hotararilor de Consiliu Local al Municipiului Turda nu exista un asemenea act administrativ, motiv pentru care majorarea invocata de prestatorul serviciilor de apa si canalizare cu privire la Hotararea A.V.A. este nejustificata, intrucat nu a avut aprobarea legala din partea Consiliului Local al Municipiului Turda sau a Primarului localitatii."

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

primariei turda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Constantin  | #19619
Cititul, iti aduce succesul, incearca si nu vei regreta!!!
Dezvoltarea personala - arta de a depasii orice fel de obstacol.
Citind inveti ce inseamna «Arta de a fi invingator, arta nebuniei frumoase».
Vrei sa castigi bani nimic mai simplu : vino in echipa noastra, studiaza cele 12 lectii pe care ti le oferim gratis si …..SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
Căutăm urgent colaboratori part-time pentru publicare anunturi. Vor câștiga bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision.
Cerinte: - necesar calculator ;conexiune internet ;rabdare ;cunostinte minime PC ;seriozitate ; perseverenta
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Nu este necesara experienta. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul INFO PROIECT la adresa de email :ccalinetpetre@yahoo.fr
Mihai  | #19624
Lucru acasa! Real! Cel mai simplu mod de a castiga bani! Oferim toata instruirea necesara, pas cu pas si - foarte important - un sistem care va poate aduce bani chiar din prima luna, fara sa trebuiasca niciodata sa inscrieti oameni in retele! Oferim numai avantaje si seriozitate! Pentru detalii si informatii mai multe, cautati-ne la adresa noastra de email:mihaisidianapavel@yahoo.com
mioara  | #19627
Daca esti perseverent, hotarat si dornic sa-ti schimbi radical viata, vino in echipa noastra si vei avea numai de castigat.Numai noi insine ne putem construi o viata mai buna. Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, un proiect unic in tara si nu numai.NU este necesara niciun fel de experienta. Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe email.
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la adresa de email: mioara.cojan@gmail.com
Te asteptam cu drag!
elena  | #19635
Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! Incepeti rapid si fara riscuri, in asa fel incat sa castigati intr-un mod garantat bani mai multi. Oferim contract si tot ceea ce aveti nevoie pentru o activitate relaxanta si de incredere maxima. Pentru mai multe informatii, contactati-ma la adresa de email:elenababita@yahoo.com
Amalia  | #19648
Bani numai pentru cei seriosi! Selectam oameni foarte seriosi pentru colaborare part-time la domiciliu. Oferim contract de comision si instruire în totalitate gratuita, pas cu pas, plus indrumare personala. Cerem: seriozitate absoluta, cunostinte elementare de navigare pe internet, de folosire a emailului, de lucru cu documente word si pdf. Numai cei foarte, foarte seriosi sunt rugati sa ceara mai multe informatii la adresa de email: hildamalia88@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1053 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039686 (s)