News Flash:

Ambasadorii romani in Arabia Saudita si Oman, acreditati de Klaus Iohannis

28 August 2015
895 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele privind acreditarea lui Mihail Coman in calitate de ambasador al Romaniei in Regatul Arabiei Saudite, precum si a lui Cristian Tudor, ambasador in Qatar, si in calitatea de ambasador in Sultanatul Oman.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul privind acreditarea lui Mihail Constantin Coman in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Arabiei Saudite, decretul privind rechemarea lui Adrian Macelaru din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Sultanatul Oman, precum si decretul privind acreditarea lui Cristian Tudor, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statul Qatar si in calitatea de ambasador extraordinar si in plenipotentiar al Romaniei in Sultanatul Oman.

Dimplomatul Mihai Constantin Coman a fost avizat, in 12 mai, de comisiile de politica externa din Parlament, pentru postul de ambasador in Regatul Arabiei Saudite, cu 19 voturi "pentru" si 1 vot "impotriva".

Mihai Constantin Coman a declarat in cadrul audierilor din comisiile de specialitate ca si-a gandit mandatul de ambasador pe mai multe paliere, dintre care "unul politico-diplomatic", in care urmareste realizarea vizitelor celor doi sefi de stat, a presedintelui Romaniei in Arabia Saudita si a regelui saudit in Romania.

"Sunt demersuri in curs pentru trimiterea de invitatii formale pentru cei doi sefi de stat", a adaugat Coman, precizand ca o alta vizita in Regatul Arabiei Saudite va fi a presedintelui Senatului, pentru care exista deja o invitatie din 2011, dar care trebuie refacuta pe numele actualului presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Mihai Constantin Coman a fost in perioada 2011-2015 insarcinat cu afaceri a.i la Ambasada Romaniei la Riad.

Acesta a mai fost ambasador in Nairobi, reprezentant permanent al Romaniei pe langa UNEP si UN-HABITAT, secretar I in cadrul DOMAAL, responsabil de dosarele Siria si Liban.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

administratiei prezidentiale decretul ambasador adrian macelaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032163 (s)