News Flash:

Amenzi uriase pentru vanzarea produselor agricole fara atestat

26 Februarie 2014
992 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatul a adoptat proiectul de lege pentru stabilirea unor amenzi si masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

Valorificarea produselor agricole proprii de catre persoanele fizice care nu detin atestat de producator valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol care nu sunt produse in ferma proprie ar putea fi pedepsita cu amenda de pana 15.000 lei.

Citeste si: PSD: Spitalele din Cluj ar trebuii sa se aprovizioneze cu produse agro-industriale

“Se interzice vanzarea produselor cumparate de la terte persoane in baza carnetului de comercializare. (…) Desfasurarea activitatilor de valorificare a produselor agricole proprii si de exercitare a comertului cu aceste produse de catre persoanele fizice care nu detin atestat de producator valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol valabil, si care nu sunt produse in ferma proprie cu amenda de la 10.000 lei la 15.000 lei”, se arata in amendamentele admise de Comisia pentru agricultura din Senat.

Un alt amendament adoptat spune ca vanzarea unor produse agricole altele decat cele din productie proprie, in baza carnetului de comercializare eliberat, se pedepseste cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Citeste si: Amenzile din urma controalelor din pietele clujene insumeaza 5.200 lei

“Valabilitatea atestatului de producator este de un an calendaristic de la data emiterii si se vizeaza semestrial, prin aplicarea stampilei si semnaturii primarului. Atestatul de producator se elibereaza de catre primar in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, dupa caz, constituite potrivit legii si organizate la nivel local si judetean, care se inregistreaza la primariile comunelor, oraselor, municipiilor sau a sectoarelor municipiului Bucuresti si nominalizeaza cel putin un reprezentant in acest scop”, se mai arata in amendamente.

Initiator este Guvernul Romaniei, iar Senatul este prima camera sesizata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

senatul agricol guvernul romaniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0965 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020234 (s)