Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 6 ore
 275    0

Autostrada Transilvania s-a blocat iarasi din lipsa banilor. Guvernul Ponta respecta promisiunea facuta clujenilor

Constructia unui tronson de 8,7 kilometri al Autostrazii Transilvania, 3A1 Gilau - Nadaselu din judetul Cluj, care ar fi trebuit sa inceapa in in 2014, s-a amanat din lipsa banilor.

CNADNR a semnat in luna aprilie un contract de 258,2 milioane lei (circa 58 milioane euro) fara TVA cu asocierea Spedition UMB-Tehnostrade, firme detinute de Dorinel Umbrarescu, pentru construirea acestui tronson.

”In contextul actualei crize economice, fondurile alocate de la bugetul de stat pentru obiectivul de investitii Autostrada Brasov-Cluj-Bors nu au putut asigura inceperea lucrarilor pentru sectiunea 3A1 Gilau - Nadaselu km 0+000 - km 8+700, astfel a fost amanata inceperea lucrarilor de executie pana la identificarea si asigurarea fondurilor necesare”, a comunicat CNADNR, conform MEDIAFAX.

”Lucrarile aferente celorlalte sectiuni ale autostrazii, inclusiv finalizarea sectiunii 2B Campia Turzii - Gilau (pusa in circulatie pe o lungime de 52 de kilometri din luna noiembrie 2010) si 3C Suplacu de Barcau - Bors, vor putea incepe dupa identificarea surselor de finantate”, mai arata reprezentantii CNADNR.

Autostrada Transilvania a fost aprobata in 2003, lucrarile au inceput in 2004, si ar fi trebuit sa fie terminate in 2012, costul total estimat atunci fiind de 2,2 miliarde de euro. Din autostrada s-au facut numai 52 de kilometri, intre Gilau si Campia Turzii.

Premierul Victor Ponta declara in campania electorala din 2012, pentru Primaria Cluj-Napoca, cand il sustinea pe Marius Nicoara, ca daca clujenii vor vota Emil Boc, vor ramane fara finantare pentru marile proiecte si se vor izola.

Citeste si...

9 Octombrie 2013
 1434    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu