Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

25 Aprilie 2019
 327    0

Proteste la Cluj impotriva exploatarii gazelor de sist. Clujeni s-au solidarizat cu satenii din Pungesti

Cateva sute de persoane au protestat la Cluj-Napoca, miercuri seara, in semn de solidaritate cu satenii din comuna Pungesti, judetul Vaslui.

Protestatarii au pornit intr-un mars din Piata Unirii, in jurul orei 20.00, si s-au indreptate spre Prefectura Cluj, pe Bulevardul Eroilor, blocand traficul. Manifestantii aveau pancarte cu mesajele ”Refuz, rezist, nu vreau gaze de sist”, ”Chevron - RMGC = moarte”, ”Solidaritate cu Pungesti”, ”Acum ori niciodata, prin Pungesti nu se trece” si ”Suntem sub asediu”.

Marsul a fost supervizat de jadarmerie, fiind scandari si impotriva lor: ”A venit Jandarmeria ca sa apere hotia”, ”Ultima solutie, inca o revolutie”, ”Pactul de coabitare, da drumul la fracturare”, ”Ponta si Basescu langa Ceausescu”.

Traficul a fost blocat in fata Prefecturii Cluj.

Proteste au fost si in alte zone din tara, dupa ce miercuri dimineata s-au rasculat satenii din Silistea si au blocat miercuri dimineata drumul national Vaslui - Garceni, in cea de-a treia zi consecutiva de proteste pentru a impiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist in zona.

Protestele localniclor din Silistea au inceput luni, cand aproximativ 150 de persoane au blocat, partial, drumul judetean ce tranziteaza comuna Pungesti. Marti, la proteste au fost prezenti si patru preoti de la bisericile din comuna Pungesti.

Chevron a obtinut, in 3 octombrie, autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania. In urma protestelor, Chevron si-a retras utilajele.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu