Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

25 Mai 2019
 380    0

Pista de 2.100 m TESTATA cu un avion usor, de catre Horea Uioreanu

Noua pista de 2.100 de metri a Aeroportului International ”Avram Iancu” Cluj a fost testata cu un avion usor, de catre presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

”Am avut impreuna cu constructorul, conducerea Aeroportului si colegii din Consiliul Judetean, ultima sedinta de progres inainte de inaugurarea oficiala a noii piste de decolare-aterizare. Dincolo de datele tehnice prezentate de constructori si de expertul care a certificat conformitatea lucrarilor, pot sa afirm ca, de acum inainte, la si de la Cluj-Napoca se va zbura in cele mai bune si sigure conditii. Fac aceasta afirmatie in contextul in care, de-a lungul anilor, am avut ocazia <> destul de multe piste, mai ales vechea noastra cale de rulare. In acelasi timp, am avut prilejul sa vad de sus intreaga lucrare si am incercat sa-mi imaginez cum va arata pista peste doi ani, cand vom finaliza proiectul, respectiv construirea ultimilor 1400 de metri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

Precizam ca noua pista are o lungime de 2100 de m, o latime de 45 de m la care se adauga acostamentele de cate 7,5 metri, instalatii de balizaj ultramoderne, o cale de rulare Golf cu o lungime de 314 m si o latime de 25 de m si una de tip Foxtrot in lungime de 111 m si cu o latime de 25 de m.

Reamintim faptul ca noua pista de decolare-aterizare a Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj va fi inaugurata in data de 26 octombrie.

Noua pista a fost realizata din fonduri guvernamentale si de la bugetul local, fiind solicitata si de operatorii aerieni.

Compania Lufthansa a amenintat ca va pleca de la Cluj daca aceasta pista nu va fi realizata. De asemenea, compania Ryanair negociaza mutarea operatiunilor la Cluj, o data cu terminarea noii piste.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu