Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Decembrie 2018
 245    0

Cat costa un mormant "la negru" in cimitirul central din Cluj

Comertul cu locuri de veci este ilegal, insa asta nu-i opreste pe vanzatorii de morminte din Cluj, care cer pana la 4.000 de euro pentru un loc in cimitirul central din oras. Autoritatile ridica neputincioase din umeri, desi sustin ca regulamentele interzic acest tip de comert.

In cel mai mare cimitir din Cluj-Napoca nu se mai gaseste niciun loc de veci, motiv pentru care acestea sunt la mare cautare pe piata neagra, iar preturile nu sunt deloc mici. De exemplu, intr-un anunt postat pe site-ul crestinortodox.ro, un vanzator cere 3.800 de euro pentru un loc de veci in cimitirul central. In acelasi cimitir, un al comerciant vrea 2.500 de euro pentru un mormant.

Cei care le vand au gasit si modalitati de a ocoli legea. "Se poate face, cum sa nu? Se face act de donatie si atat, asa a facut si sora mea", recunoaste unul dintre cei care incearca sa vanda un mormant.

Autoritatile sustin insa ca acest lucru este fals.

"Preluarea unui loc de veci de catre o persoana care nu este inrudita pana la gradul trei cu detinatorul nu se poate face in mod direct ci doar prin renuntarea de catre detinator la locul detinut, respectiv atribuirea de catre municipalitate a celui care se afla pe prima pozitie de pe lista de prioritati in conformitate cu prevederile acestui regulament", a declarat Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Persoanele care sunt depistate ca practica vanzarea locurilor de veci, risca amenzi usturatoare si in unele cazuri chiar si inchisoarea.

Citeste si...

22 Octombrie 2013
 1459    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu