Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

19 Ianuarie 2019
 735    0

Cea mai veche locomotiva electrica din tara este expusa la Depoul din Dej - FOTO

Cea mai veche locomotiva electrica din tara se afla expusa in Depoul Triaj din Dej, judetul Cluj, alaturi de alte 19 locomotive si vagoane. Tot aici se afla si un vagon postal fabricat in urma cu un secol, care a fost restaurat la Dej si transformat apoi intr-un adevarat muzeu.

Prima locomotiva electrica pentru Caile Ferate Romane a fost fabricata in anul 1973, in fosta Iugoslavie. Vechea „piesa” a fost tractata tocmai de la Fetesti, iar drumul a durat nu mai putin de 24 de ore.

Florin Nan
, angajat al Depoului Triaj din Dej  spune ca in luna augusta a acestui an s-a reusit expunerea in Muzeul Locomotivelor a doua noi piese.

„Una dintre piese este un vagon postal si de bagaje fabricat in anul 1917 la Uzinele Ganz Danubius din Budapesta, in care am amenajat si muzeul depoului de locomotive cu exponate care cuprinde fotografii de la infiintarea depoului, in 1881, si diferite piese componente ale locomotivelor, documente, carti si altele", spune Florin Nan.

Locomotiva a fost adusa din depoul Oradea, iar reabilitarea acesteia a durat mai bine de un an. In acest muzeu din locomotiva sunt expuse si placi de fabricatie, numere de inmatriculare a locomotivelor, borduri pentru locomotivele electrice, cu aburi sau diesel electrice. Printre exponate se mai afla si un vitezometru pentru locomotivele cu aburi, dar si o bucata de sina americana fabricata in anul 1918 in statul Tennessee.

Galerie Foto

Citeste si...

22 Octombrie 2013
 1472    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu