Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 22 minute
 481    0

Autoritatile locale vor inchiria si folosi masini in leasing

Autoritatile locale vor inchiria si folosi masini in leasing
Autoritatile locale vor primi acordul Guvernului ca, pe parcursul acestui an, sa inchirieze sau sa foloseasca masini in leasing operational, prin exceptie de la interdictia aplicata din 2009 pentru toate institutiile publice, cu argumentul ca lipsa autoturismelor genereaza blocaje in activitate.

Acceptul pentru astfel de achizitii va fi acordat de Guvern prin ordonanta initiata de ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea. Autoritatilor si institutiilor publice li s-a interzis in 2009 sa achizitioneze, sa cumpere sau sa preia in leasing autoturisme si mobilier, exceptate fiind doar structurile nou-infiintate si numai in primul an de functionare, achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, fonduri externe nerambursabile, donatii si sponsorizari si autoturismele cumparate in cadrul Programului "Rabla". Interdictia a fost prelungita succesiv in ultimii ani.La sfarsitul anului trecut, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca institutiile publice pot cumpara masini care sa nu aiba un motor mai mare de 1,6 litri si sa nu coste mai mult de 18.000 euro cu TVA.

Presedintele Traian Basescu a declarat atunci ca decizia Guvernului de a cumpara masini, cu o valoare de pana in 18.000 de euro, este "una din masurile neinspirate" pe final de an, apreciind ca, daca au ramas bani necheltuiti, ar fi putut fi folositi la plata facturilor restante la ministere. Premierul Victor Ponta a precizat insa ca pretul maxim stabilit si capacitatea cilindrica "indeamna" catre cei doi producatori din Romania, Guvernul neavand "voie sa spuna" ca autoritatile sa cumpere autoturisme doar din tara pentru ca ar incalca norme UE. Companiile care produc autoturisme in Romania sunt Dacia si Ford.

Citeste si...

22 Ianuarie 2013
 1561    0
22 Ianuarie 2013
 1142    0
22 Ianuarie 2013
 1271    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu