Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Ianuarie 2019
 493    0

Rapitorii din Algeria au primit ajutor din Libia

Rapitorii din Algeria au primit ajutor din Libia
Comandoul islamist, care a organizat luarea de ostatici din Algeria, avea legaturi cu surse islamiste libiene, care i-au oferit "ajutor logistic", a indicat marti o sursa fundamentalista din Libia, citata de AFP. Sursa, care a preferat anonimatul, nu a precizat natura respectivului "ajutor", recunoscand ca islamisti libieni au stabilit contacte intre rapitori si mass-media. Din medii islamiste libiene, cu baze in estul Libiei, au putut fi procurate numere de telefon ale atacatorilor. "Nu erau libieni in grupul care a lansat atacul asupra complexului Tiguentourine de langa In Amenas (sud-estul Algeriei)", a explicat pentru AFP aceeasi sursa islamista, insistand ca nu au existat contacte directe intre atacatori si combatanti libieni de esenta fundamentalista. Islamistii libieni nu au avut nicio legatura cu modul de operare sau cu gruparea care a organizat asaltul, "Cei care semneaza cu sange", condus de Mokhtar Belmokhtar. Acesta a parasit organizatia Al-Qaida in Maghrebul islamic (AQMI) in octombrie, anul trecut, pentru a-si crea propria miscare, desi a fost unul din membrii fondatori ai AQMI.
Dupa inlaturarea fostului lider libian, Muammar Gaddafi, in octombrie 2011, islamistii libieni au castigat tot mai mult teren si au dobandit un important arsenal militar.
Premierul algerian, Abdelmalek Sellal, a indicat luni ca la originea actiunii la complexul de langa In Amenas s-a aflat un comando islamist plecat in urma cu doua luni din Mali, cu mult inaintea recentei interventii franceze in tara africana.

Citeste si...

22 Ianuarie 2013
 1508    0
22 Ianuarie 2013
 1097    0
22 Ianuarie 2013
 1222    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu