Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 7 ore
 212    0

Doua hoteluri din Cluj printre cele mai bune din tara

Doua unitati turistice din Cluj-Napoca apar in clasamentul national intocmit de portalul TripAdvisor, in urma voturilor exprimate de catre clientii care le-au trecut pragul. 

Bucurestiul conduce in Top 25, cu 15 hoteluri, alte orase prezente fiind Sibiu (3), Cluj (2), Iasi, Constanta, Oradea, Piatra Neamt si Târgu-Mures. Ierarhia este realizata in functie de preferintele turistilor care si-au exprimat votul. Pe site apar si opiniile acestora fata de felul in care au fost primiti, iar in unele cazuri, pozitia hotelierilor fata de aspectele exprimate.

In primele 25 de locuri ale clasamentului pe România apar hotelurile clujene Ana Dome (locul 9) si Opera Plaza (18), insa pe cele mai multe pozitii sunt unitati turistice din Bucuresti. Topul este dominat de Little Texas (Iasi), Ramada Bucharest North si Epoque Boutique (ambele din capitala), urmate de Hilton (Sibiu), JW Marriott Grand, K+K Elisabeta, Sarroglia, Radisson Blu (Bucuresti), Golden Tulip Ana Dome (Cluj-Napoca) si Plaza V Executive (Târgu-Mures). Pentru Ana Dome au votat 69 de turisti: 32 l-au apreciat ca excelent, 31 ca foarte bun, 5 ca mediu si 1 ca slab. Cei mai multi au sosit in interes de afaceri (41), urmati de cupluri si de turistii individuali (câte 10). Ei il apreciaza pentru rezervarile prompte, sala de conferinte incapatoare si inzestrata, parcarea subterana, personalul amabil, micul dejun consistent, curatenie si camerele spatioase. „Mi-a placut muzica orientala din baie", marturiseste Lorya. Ea nu i-a dat nota maxima pentru ca, desi e bine dotat pentru intâlnirile de afaceri, nu e aproape de centrul orasului, aspect sezizat si de alti turisti sositi pentru business.

Opera Plaza era considerat ca foarte bun de 26 dintre cei 47 de turisti care l-au votat, in timp ce 16 il apreciau ca excelent. Aproape trei sferturi dintre cei care au acordat calificative au venit aici in interes de afaceri (29). Printre calitatile stabilimentului clientii enumera amabilitatea personalului, micul dejun copios, viteza internetului wireless, fructele proaspete din camera, iar printre neajunsuri, spatiul insuficient de parcare, centrul de fitness ori mocheta de pe coridoare. Un turist britanic apreciaza umorul personalului hotelier si faptul ca barul din hol este mereu la dispozitia clientilor, in comparatie cu alte unitati de acelasi calibru. „Hotelul este considerat destul de scump pentru Cluj, dar va asigur ca face toti banii. Mi-am uitat jacheta in restaurant si m-au sunat imediat sa mi-o aduca in camera" , marturiseste Masha, din Budapesta. Americanul Eric l-ar cota la 4*- sau la 3*+ dupa standardele SUA: „Poate fi comparat cu un Hilton sau cu un Hyatt dragut, dar are mai multa personalitate". De remarcat faptul ca reprezentantii hotelului au raspuns punctual fiecarui comentariu de pe Trip Advisor.

Top national hoteluri

1. Little Texas Iasi 4*
2. Ramada Bucuresti 4*
3. Epoque Bucuresti 5*
4. Hilton Sibiu 5*
5. Marriott Bucuresti 5*
6. Elisabeta Bucuresti 4*
7. Sarroglia Bucuresti 4*
8. Radisson Bucuresti 5*
9. Ana Dome Cluj-Napoca 4*
10. Plaza Târgu-Mures 4*

 

Citeste si...

22 Ianuarie 2013
 1837    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu