Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

16 Ianuarie 2019
 296    0

Tribunalul Comercial a respins cererea de intrare în insolventa a combinatului Somes SA Dej

Tribunalul Comercial a respins, pentru a treia oara, cererea de intrare în insolvenţa a combinatului Somes SA Dej. Datoriile fabricii de celuloza si hartie depasesc suma de 100 de milioane de lei.

Conducerea Somes SA a mai formulat doua cereri de declansare a procedurii insolvenţei, una în 7 decembrie si alta în 17 decembrie 2012. Ambele solicitari au fost respinse de Tribunalul Comercial, motivul fiind lipsa unei hotarari a Adunarii Generale a Acţionarilor (AGA) prin care societatea sa faca dovada ca decizia de cerere a intrarii în insolvenţa a fost luata de comun acord.

„Fiind o societate comerciala pe acţiuni, intenţia debitoarei de a fi supusa procedurii insolvenţei (avand în vedere consecinţele unei nereusite a reorganizarii societaţii comerciale) nu poate fi luata la nivel societar decat printr-o hotarare a adunarii generale a acţionarilor, nefiind vorba despre o operaţiune necesara pentru aducerea la îndeplinire a obiectului de activitate al societaţii ce cade în competenţa administratorului/consiliului de administraţie", se arata în motivarea Tribunalului Comercial Cluj, la respingerea primei cereri.

Cerinţa unei hotarari AGA vine ca o masura de siguranţa pentru societate, nefiind vorba de o condiţie stipulata de lege.

A treia cerere a conducerii combinatului din Dej a fost înregistrata la Tribunalul Comercial în 16 ianuarie 2013, fiind respinsa la începutul acetsei saptamani.

SC Somes SA are ca acţionar majoritar o alta societate controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, SC A1 Impex SRL Cluj-Napoca, ce deţine 62,6% din acţiunile combinatului de hartie si celuloza din Dej.

Peste 24% din acţiuni sunte deţinute de alte persoane, iar restul de 13,1% sunt ale SIF Banat Crisana SA.

Citeste si...

21 Ianuarie 2013
 964    0
21 Ianuarie 2013
 1279    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu