Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

21 Ianuarie 2019
 665    0

Politistii au dat primele amenzi pentru scuteristii fara permis

Noile reguli din Codul Rutier intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute prevede, printre altele, ca persoanele care conduc un moped sa aiba permis. Pentru ca nu s-au conformat, patru scuteristi s-au ales deja cu dosare penale.

Scuteristii din judetul Dambovita au fost primii care au aflat pe pielea lor ca unde-i lege, nu-i tocmeala. Patru barbati s-au ales astfel cu dosare penale pentru conducere fara permis, desi au incercat sa isi gaseasca scuze sau sa capete o pasuire pana la obtinerea acestuia.

Daca inainte mopedele si triciclurile cu motor puteau fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de scolile de soferi, de pe 19 ianuarie, este necesar un permis de conducere categoria AM. Practic, in prezent, numai bicicletele pot fi conduse fara permis.


Soferi, mare atentie! Odata cu cresterea salariului minim brut pe economie, care de la 1 februarie va fi de 750 de lei si din iulie 800 de lei, veti fi nevoiti sa bagati mana mai adanc in buzunar, daca nu tineti cont de regulile de circulatie. De ce? Pentru ca va creste si punctul de amenda, care reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare de Guvern.
sursa:libertatea.ro

Citeste si...

23 Ianuarie 2013
 950    0
23 Ianuarie 2013
 984    0
23 Ianuarie 2013
 894    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu