Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 18 ore
 275    0

Trei angajate de la CEC au furat banii clientilor

CEC Bank
Trei angajate ale unei agentii CEC Bank din Cluj au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT, care le acuza ca ar fi furat bani din conturile a 24 de clienti, dupa ce au introdus date nereale in sistemul informatic al unitatii bancare.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism
- Serviciul Teritorial Cluj le-au trimis in judecata, in 18 ianuarie, pe Ana Olga Coldea, Daniela Liana Brie si Ana Maria Vincze.

Cele trei angajate ale CEC Bank - Agentia nr. 6 Cluj sunt acuzate ca ar fi produs prejudicii patrimoniale unui numar de 24 de parti vatamate, precum si CEC Bank, prin introducerea de date nereale in sistemul informatic al unitatii bancare.

CEC Bank a despagubit clientii care au fost pagubiti de Ana Olga Coldea si s-a constituit parte civila in cauza pentru recuperarea sumei de 654.833,86 lei. Daniela Liana Brie a achitat catre CEC Bank suma de 130.000 lei, reprezentand prejudiciul produs, au precizat procurorii.

In cazul invinuitei Ana Maria Vincze, procurorii au stabilit ca, in calitatea sa de casier al Agentiei nr. 6 CEC Bank Cluj, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu care se aflau inscrise in fisa postului, cu consecinta prejudicierii unitatii bancare.

Dosarul va fi judecat de magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca.

Surse din randul anchetatorilor declarau, in septembrie 2012, ca Liana Brie, sefa Agentiei 6 CEC Bank, impreuna cu Ana Coldea, au transferat bani din conturile unor clienti in conturile altora, apoi au retras diferite sume. In momentul in care o persoana mergea la agentie pentru a ridica bani, contul acesteia era alimentat din conturile altor clienti, pentru ca lipsurile sa nu fie descoperite.

Tranzactiile prin conturile clientilor CEC Bank Cluj se faceau direct din interiorul sistemului informatic, acestea fiind acuzate de fraude informatice.

Frauda a fost sesizata de un client caruia i-a fost inchis contul si care a aflat ca nu mai are niciun ban in acel cont, precizau sursele citate.
sursa:monitorulcj.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu