Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

13 Iunie 2019
 675    0

Cetateni maghiari, acuzati ca au prejudiciat statul cu peste 10 milioane de euro

Au prejudiciat bugetul statului cu peste 10 milioane de euro. Vorbim de doi adminsitratori de societati comerciale, cetateni maghiari, care au fost depistati de procurorii DNA Targu Mures ca faceau evaziune fiscala cu produse energetice neaccizabile.

Procurorii au aratat ca inculpatii au determinat infiintarea a patru societati comerciale si, pentru a le putea controla, le-au inregistrat in mod aparent in numele unor persoane cu educatie modesta. In continuare, aceste patru firme implicate au incheiat cu societati comerciale din Slovacia, Ungaria, Cipru, Italia si Germania mai multe contracte de achizitie de bunuri din spatiul intracomunitar, in special produsele energetice neaccizabile - uleiuri minerale.

Potrivit sursei, dupa receptia marfurilor, inculpatii au comercializat aceste produse petroliere prin statii de distributie de carburanti apartinand altor persoane (invinuiti in cauza) si, pentru a-si insusi sumele de bani cu titlu de accize si TVA, produsele au fost vandute sub denumirea de benzina sau motorina.

In aceasta modalitate, cei doi cetateni maghiari, impreuna cu alti membri ai gruparii infractionale, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de peste 10 milioane de euro, bani care au fost reintrodusi in circuitul evazionist, spalati in diverse modalitati si insusiti de membrii gruparii.

Tribunalul Mures a dispus arestarea preventiva in lipsa a inculpatilor pe un termen de 30 de zile de la data prinderii, avand in vedere ca s-au sustras urmaririi penale.

Cei doi sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continua, instigare la infractiunea de spalare de bani, uz de fals.
sursa:rtv.net

Citeste si...

24 Ianuarie 2013
 1012    0
24 Ianuarie 2013
 1054    0
24 Ianuarie 2013
 998    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu