Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

24 Mai 2019
 403    0

Mai mult de un sfert din populatia Spaniei nu au loc de munca

Somajul din Spania a atins un nou maxim record in ultimele trei luni ale anului trecut, depasind 26%, cu aproape 6 milioane de someri, dupa ce guvernul aflat la putere de un an a introdus cele mai dure masuri de austeritate din istoria democratica a tarii, transmite Bloomberg.

In trimestrul al treilea, rata somajului era estimata la 25%. Datele anuntate joi de Institutul National de Statistica de la Madrid indica cel mai ridicat somaj din 1976, cand Spania a trecut la democratie.

Estimarile oficiale sugereaza prelungirea perioadei de stagnare alternata cu declin a economiei pentru cel de-al saselea an consecutiv.

"Guvernul a prognozat o contractie de 0,5% din PIB pentru acest an, estimare care pare deja mult prea optimista. Anticipam o scadere de 2,5%, deoarece factorii negativi din ultima perioada persista, in special situatia groaznica de pe piata muncii", comenteaza pentru Bloomberg Jonathan Loynes, economist sef la compania de consultanta Capital Economics, din Londra.

Fondul Monetar International
a inrautatit miercuri estimarea privind cresterea economica a Spaniei in 2013 de la -1,4% la -1,5%.

Banca centrala a anuntat ca recesiunea s-a adancit in trimestrul al patrulea al anului treut din cauza masurilor de austeritate.

Guvernul condus de Mariano Rajoy a adoptat 5 programe de austeritate in cele 12 luni de cand se afla la putere, inclusiv cresterea taxelor pe consum, scaderea ajutoarelor de somaj si a salariilor din sectorul public, insotite de concedieri in randul bugetarilor.

Citeste si...

24 Ianuarie 2013
 1088    0
23 Ianuarie 2013
 1585    0
22 Ianuarie 2013
 5327    0
21 Ianuarie 2013
 1229    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu