Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 22 ore
 402    0

Femeile primesc cutite sa se apare de violatori

Un partid de extrema dreapta din India a inceput sa distribuie mii de cutite femeilor care traiesc intr-un oras din vestul tarii, in statul Maharashtra, pentru a le ajuta sa se apere in cazul unor agresiuni. Ideea a venit dupa cazul de viol colectiv din decembrie asupra unei studente din New Delhi, care a provocat manifestatii de strada si dezbateri aprinse in India.

Partidul Shiv Sena
, cunoscut pentru pozitiile sale extremiste, a inceput sa distribuie armele albe in ziua in care a fost comemorat cel care a fondat formatiunea politica, Bal Thackeray, decedat in luna noiembrie a anului trecut. „La fel cum taiati legumele, puteti taia si mana care va atinge fara permisiunea voastra. Bal Thackeray spunea de multe ori ca femeile ar trebui sa puna in geanta un rampuri (n.r. model de cutit) in locul unui ruj. Guvernul nu a reusit sa le ofere securitatea femeilor, asa ca incercam noi sa le ajutam oferindu-le aceste cutite”, a declarat liderul local al partidului, Ajay Chowdhary. Membrii partidului politic si-au propus sa distribuie in jur de 21.000 de cutite.

Pe 16 decembrie, in New Delhi, o studenta de 23 de ani, care se intorcea de la film impreuna cu prietenul ei, a fost atacata de sase tineri. Dupa ce au violat-o si au batut-o, au aruncat-o dintr-un autobuz. A suferit mai multe interventii chirugicale, insa eforturile medicilor au fost in zadar, studenta a murit dupa 13 zile. Mii de femei au iesit in strada in orasele mari si au cerut statului indian sa se implice mai mult in protejarea lor si au acuzat ca sunt supuse deseori la violente din partea barbatilor.

Citeste si...

24 Ianuarie 2013
 1072    0
24 Ianuarie 2013
 1062    0
23 Ianuarie 2013
 1558    0
22 Ianuarie 2013
 5295    0
21 Ianuarie 2013
 1182    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu