Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 4 ore
 271    0

Peste 3000 de masini furate au fost gasite de Politia Romana

Politistii romani au accesat baza de date a Interpol cu autovehiculele furate, pe parcursul anului 2012, de 7,5 milioane de ori si au localizat aproape 3.000 de masini date in urmarire, a declarat, joi, secretarul general al Organizatiei Internationale a Politiei Criminale, Ronald Noble.

Ronald Noble a spus ca, in ce priveste colaborarea cu Interpol, Politia Romana este una dintre cele mai active la nivel modial, autoritatile romane utilizand baza de date in 2012 de peste 19 milioane de ori, "adica de peste 52.000 de ori pe zi".

Oficialul Interpol a precizat ca Romania a introdus in baza de date aproape 6.000 de notite referitoare la persoane, ocupand astfel locul patru in topul contributiei tarilor membre. In 2012, aceste date au dus la localizarea a peste 8.000 de persoane.

"Romania este cel de-al treilea mare utilizator al bazei de date Interpol referitoare la autovehiculele furate, cu 7,5 milioane de cautari in anul 2012. Acest lucru a generat localizarea a 2.894 de autoturisme date in urmarire, plasand Romania pe locul cinci in lume", a mai spus Ronald Noble.

De asemenea, secretarul general Interpol a mentionat ca Romania ocupa locul sase in ceea ce priveste numarul informatiilor referitoare la documente pierdute sau furate, fiind facute 1,37 milioane de inregistrari in baza de date Interpol.

Seful Politiei Romane, chestorul sef Petre Toba, a primit, joi, vizita oficiala a secretarului general al Organizatiei Internationale a Politiei Criminale - Interpol.

"Evenimentul a fost prilejuit de implinirea a 40 de ani de la readerarea Romaniei cu drepturi depline la Interpol si infiintarea la nivelul Politiei Romane a Biroului Central National Interpol, structura ce asigura comunicarea, schimbul de date si informatii operative cu politiile nationale de pe teritoriul celorlalte state membre ale organizatiei", a precizat Politia Romana intr-un comunicat de presa.

Citeste si...

24 Ianuarie 2013
 1007    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu