Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 23 ore
 1688    0

Guvernul impoziteaza agricultorii

Statul extinde sfera de impozitare a agricultorilor persoane fizice in functie de numarul animalelor pe care le cresc si de suprafata de teren detinuta si folosita pentru culturi, din care obtin venituri, impunand limite mai stricte pentru veniturile neimpozabile, potrivit Codului Fiscal modificat. Guvernul a aprobat marti ordonanta prin care este modificat Codul Fiscal, actul normativ urmand sa intre in vigoare de la 1 feburarie 2013.

Agricultorii care obtin venituri din cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala in stare naturala, vor plati impozit de 16% aplicat la venitul net anual, impozitarea fiind extinsa si pentru veniturile din silvicultura si piscicultura, carora li se aplica o impunere in conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activitati independente pentru care venitul net anual se determina in sistem real.

La randul sau, presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a afirmat ca din cei 670.000 de agricultori persoane fizice care primesc subventii de la stat, doar 10% sunt platitori de impozite, potrivit datelor furnizate patronatelor de Ministerul Agriculturii. "Sunt peste 600.000 de agricultori care primeau subventii de la stat, dar nu plateau impozite. Impozitul pe persoane juridice ramane 16%, asta nu se discuta. Persoanele fizice plateau un impozit de 7,5% pe declaratiile de vanzare. Daca eu declaram ca am vandut, pe suma declarata mi se lua impozit. Pe mine nu ma obliga nimeni sa declar cat am vandut, ba ma mai si plangeam ca am adus si bani de acasa. Acum impozitul se va lua pe suprafata, pe care, daca nu o poti lucra sau sa cresti animalele, o arendezi", a explicat presedintele Romalimenta.
Proiectul de ordonanta prevedea ca agricultorii care au maxim 10 ovine si caprine, pana la 3 vaci, 6 porci, 100 de pasari sau 100 familii de albine nu vor plati impozit.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu