Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

12 Iunie 2019
 599    0

Un val de gripa ar putea lovi Romnania

• Numarul total al infectiilor respiratorii a crescut cu 8% fata de saptamana trecuta • Un cioban a decedat dupa ce s-a tratat singur cu paracetamol timp de 5 zile • Primul caz de gripa din Galati a fost confirmat joi de Institutul Cantacuzino, care a stabilit ca proba trimisa de la un copil in varsta de 9 ani, suspect de gripa, este pozitiva

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, conf. dr. Alexandru Rafila, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca in tara noastra nu se asteapta o evolutie imediata a unei epidemii de gripa.

Potrivit acestuia, numarul total al infectiilor respiratorii a crescut cu 8% fata de saptamana trecuta.
Numarul de tulpini confirmate de virus gripal de catre Centrul National pentru Gripa Institutul Cantacuzino a fost de 15, dintre acestea 11 sunt de tip A, 4 de tip B.
Totodata, pana in prezent, au fost confirmate doua decese din cauza virusului gripal A/H1N1 la o femeie din Bistrita si un barbat din Cluj.
Secretarul de stat recomanda ca persoanele, care au dureri musculare, febra, stare generala proasta, sa se adreseze medicilor.
Alexandru Rafila declara saptamana trecuta ca se asteapta ca in Romania, spre sfarsitul lunii ianuarie, sa creasca numarul cazurilor de infectii respiratorii, respectiv de gripa.

Dr. Rafila a mai spus ca sezonul gripal se preconizeaza a fi in limite controlabile, in sensul ca se spera sa nu existe un numar foarte mare de imbolnaviri, mai ales in colectivitati. El a subliniat ca directiile de sanatate publica vor lua masurile necesare care se recomanda in astfel de cazuri.

Un cioban a decedat dupa ce s-a tratat cu paracetamol

Barbatul in varsta de 61 de ani, care a decedat in urma complicatiilor create de "gripa A tulpina 2009", la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca, unde a fost adus cu ambulanta, a neglijat, inconstient, starea lui de sanatate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul medical al unitatii, dr. Mihaela Lupse.
"Barbatul era un cioban care traia in conditii extrem de precare si a amanat pana in ultima clipa sa se prezinte la medic. S-a tratat singur, cinci zile, cu paracetamol. A fost adus la noi cu ambulanta, in data de 15 ianuarie seara, cu complicatii severe, care nu au mai raspuns la tratament. A decedat in 18 ianuarie, pe fondul insuficientei respiratorii acute. Gripa A varianta 2009 este un mutant al gripei A/H1N1", a explicat, joi, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Lupse.
Potrivit medicului clujean, la Spitalul de Boli Infectioase se afla, sub tratament, si un al doilea pacient cu gripa A tulpina 2009.
"Pacientul este stabil in acest moment. Starea lui s-a ameliorat dupa tratament", a precizat dr. Mihaela Lupse.

Primul caz de gripa, la Galati

Primul caz de gripa din Galati a fost confirmat joi de Institutul Cantacuzino, care a stabilit ca proba trimisa de la un copil in varsta de 9 ani, suspect de gripa, este pozitiva.

"Este vorba de un baiat in varsta de noua ani din Galati, care a inceput sa se simta rau inca de pe data de 19 ianuarie. Avea febra, dureri de cap, dureri musculare si tuse. Cum simptomele s-au intensificat pe data de 21 ianuarie, copilul a ajuns la medic si i s-au recoltat si probe biologice. Diagnosticul este de gripa cu tulpina AH1, tulpina care se gaseste si in vaccinurile de pe piata", a declarat, joi, dr. Valentin Boldea, directorul Directiei de Sanatate Publica Galati.
Potrivit acestuia, starea de sanatate a copilului este buna si a primit tratament la domiciliu.

Citeste si...

25 Ianuarie 2013
 1077    0
25 Ianuarie 2013
 1029    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu