Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 148    0

Cat dureaza partida de sex ideala

Sapte minute dureaza partida de sex ideala. Un act sexual mai scurt de trei minute ascunde disfunctii, dar, daca depaseste 13 minute este prea lung si obositor. Daca femeile n-au orgasm in primele 12 minute, nu mai au deloc, spun medicii.

O partida de sex nu este nici cursa contra cronometru, nici cursa de bataie lunga, nu se termina dimineata, dar nici "nu se epuizeaza" in doua minute. Contrar fanteziilor multora, terapeutii de cuplu considera ca durata medie este de 7,3 minute la modul ideal. Totusi, norma de sapte minute trebuie ajustata sau crescuta de la cuplu la cuplu.

Durata ideala a unui act sexual reusit este intre 3 si 13 minute, este concluzia cercetatorilor americani de la "Society for Sex Therapy and Research", care au realizat un studiu pe un esantion de 1.752 de cupluri. Astfel, durata medie este undeva la mijloc, adica in jur de sapte minute. Subiectii chestionati aveau varste intre 20 si 45 de ani. Medicii romani sunt de acord cu aceste statistici, dar spun ca trebuie modelate de la cuplu la cuplu.


"Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfacator. In acest caz este vorba despre ejaculare precoce. Pe de alta parte, daca o partida depaseste 13 minute, atunci devine prea lunga", atrage atentia Dan Peretianu, sexolog la Centrul Medical Povernei din Bucuresti.


O sursa de tensiune care afecteaza performanta este chiar "mitul celor sapte minute". Cercetarile au aratat ca femeile au nevoie de aproximativ sapte minute pentru a avea orgasm. Astfel, majoritatea femeilor au interpretat acest lucru gresit: daca nu au avut orgasm in sapte minute, atunci este ceva in neregula cu ele.

Mai mult, barbatii au inteles ca daca "imping" actul sexual dincolo de cele sapte minute, sansele ca partenerele lor sa aiba orgasm sunt cu atat mai mari.

Niciuna din aceste interpretari nu este corecta, atrage atentia dr. Barbara Keesling, autoarea cartii "Placerea sexuala". Daca unele femei pot avea orgasm in scurt timp de la penetrare, altele vor avea orgasm mult dupa ce trec cele sapte minute. Altele nu vor avea avea orgasm deloc, indiferent de durata actului sexual.

"Daca dupa 10-12 minute nu au orgasm, e clar ca nu vor mai avea orgasm", adauga specialistul Peretianu.
Totul depinde de anatomia proprie, de libidou, de tensiunea si frustrarile acumulate.

Citeste si...

24 Ianuarie 2013
 1221    0
24 Ianuarie 2013
 3109    0
24 Ianuarie 2013
 5196    1
24 Ianuarie 2013
 1596    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu