Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

19 Ianuarie 2019
 572    0

Navitistii din Floresti vor putea veni in Iasi cu autobuzele

Cei 15.000 de navetisti din Floresti vor circula de acum incolo cu autobuzele RATUC. Consilierii locali au votat, ieri, in unanimitate, ca regia sa asigure transportul in comun intre Cluj-Napoca si Floresti incepand cu luna aprilie.

Potrivit primarului comunei Floresti, Horia Sulea, reprezentantii RATUC au promis un pret decent al biletelor, mult mai mic decat cel oferit de actualul operator, Fany. In prezent, un bilet cu o calatorie costa 3,5 lei, in conditiile in care la Cluj-Napoca pretul este valabil pentru doua calatorii.

Consilierii locali
din Floresti au votat in unanimitate incheierea contractului cu RATUC. "Se impun mai multe autobuze si rute noi. Una dintre rutele noi ar fi  Cetatea Fetei-Eroilor-Strada Cetatii, iar alta Cluj-satul Tauti", a declarat edilul din Floresti.

Actualul operator de transport in comun, Fany, a fost des contestat de catre floresteni, din cauza preturilor ridicate si a conditiilor proaste oferite navetistilor. Acesta opereaza intre Cluj si Floresti din anul 2008. Numele firmei a fost legat si de dosarul penal in care fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, a fost condamnat pentru trafic de influenta. Procurorii DNA Cluj au aratat ca Bica a fost intr-o vacanta in Austria pe banii patronului firmei de transport, Stefan Cadar.

Licitatia cu Fany s-a incheiat in 2008, iar locuitorii din Floresti au reclamat ca preturile practicate erau "umflate".

"Vechea licitatie cu cei de la Fany s-a semnat intre Autoritatea Rutiera Romana si Consiliul Judetean Cluj. Cert este ca de trei ani am incercat sa supun atentiei faptul ca suntem o parte integranta a zonei metropolitane, nu apartinem rutelor inter-judetene", a aratat Horia Sulea.

Hotararea de Consiliu Local votata ieri va trebui redactata in zece zile si transmisa Comisiei de Legalitate din cadrul Prefecturii Cluj, pentru validare. Aceasta poate fi contestata de comisie in urmatoarele sase luni.

Potrivit directorului RATUC Cluj, Liviu Neag, hotararea a fost luata in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj, din care face parte si comuna Floresti. "Regia este pregatita pentru a acoperi aceasta zona, a facut-o si inainte. Legat de pretul biletelor, ce pot sa va spun este ca va fi mai mic decat cel actual. Alte detalii ramane sa fie stabilite pe parcurs", a declarat Liviu Neag.

Citeste si...

25 Ianuarie 2013
 1333    0
25 Ianuarie 2013
 1741    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu