Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Februarie 2019
 275    0

Floresti, prima comuna din tara care va avea universitate!

Autoritatile din comuna Floresti, judetul Cluj, au pornit demersurile pentru concesionarea unui teren de 10 hectare, pe care va fi ridicat pe viitor un campus universitar. Florestiul va deveni, in acest fel, prima comuna din Romania care va avea o universitate. Asta, in timp ce localitatea nu are nici macar liceu!

Anuntul a fost facut, in exclusivitate la Transilvania L!VE, de catre edilul comunei, Horia Sulea. "Am facut demersurile pentru concesionarea unei suprafete de 10 hectare pentru construirea unui Campus Universitar in Floresti. Pana acum s-au interesat doua universitati private, una din Baia Mare si alta din Bucuresti", a declarat primarul.

Potrivit acestuia, campusul universitar va fi ridicat in Cetatea Fetei, la vest de Sala de Sport, acolo unde a fost identificat terenul, care are toate utilitatile introduse. "Este o situatie putin hilara, noi nu avem liceu in Floresti, dar se va construi o universitate", a recunoscut edilul.

Totusi, acesta este de parere ca vor exista studenti, mai ales ca media de varsta a locuitorilor comunei este de 32 de ani.  "Eu cred ca este un lucru bun, pentru ca orice investitie are dupa sine si alte investitii. Se va dezvolta o zona de servicii. Cert este un lucru: am facut un calcul, si doar taxele de autorizare in vederea acestei investitii se ridica la 2 milioane de euro. Apoi, chiria pentru concesionarea terenului se ridica la peste 12.000 de euro pe luna. Banii vor intra in conturile Florestiului, iar la ora actuala pot acoperi contravaloarea salariilor angajatilor din Primaria Floresti", a mai spus Horia Sulea.

Comuna Floresti din judetul Cluj are o populatie de peste 22.000 de locuitori, potrivit datelor ultimului recensamant.
sursa:citynews.ro

Citeste si...

25 Ianuarie 2013
 784    0
25 Ianuarie 2013
 1341    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu