Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

12 Februarie 2019
 1001    0

Un loc idilic de vazut inainte de a muri! - GALERIE FOTO

Pestera Melissani se afla pe coasta de est a insulei Kefalonia din Grecia, la 2 km distanta de orasul Sami si la 10 km de Argostoli. Pestera mai este denumita si Pestera Nimfelor deoarece, in urma unor excavatii, au fost gasite cateva figuri de femei, faimoasele Nimfe, provenite din secolele III-IV i.H., atestand cultul zeului Pan.


Pesterile pline cu apa albastra izvorata din subteran sunt inconjurate de paduri, iar o coasta de munte le margineste in vest, formand peisaje spectaculoase. Lacul care face pestera atat de speciala a aparut dupa ce terenul de la suprafata s-a surpat in urma unui cutremur. Pestera a fost descoperita in anul 1951 si deschisa publicului in 1963. Are are o structura unica, cu un lac ce are o adancime de 39m. Pestera are 160 m lungime si 40 m latime, accesul la lac fiind foarte sigur cu niste barcute conduse de ghizi. Apa lacului este salmastra, un amest de apa de ocean si apa dulce.


Caverna, impartita in doua camere, a ajuns sa formeze astazi modelul literei « B » , cu doua coridoare umplute cu apa si o insula in mijloc.Primul coridor are forma ovala si este puternic luminat de soare, iar cel de-al doilea are un plafon arcuit pe care s-au format numeroase stalactite si stalagmite. In pestera este prezent un fenomen care se bazeaza pe principiul vaselor comunicante si care face legatura cu Katavothres, aspect descoperit si demonstrat prin experimente de colorare a apei, in anul 1959.


In centrul lacului se afla o mica insula de 8-9m diametru ea fiind de fapt partea superioara a pesterii ce s-a surpat lasand la vedere un petec de cer, iar razele soarelui schimba culoarea apelor lacului in mod diferit in fiecare moment al zilei, de la rasarit si pana la apus. Pestera Melissani nu este spectaculoasa prin stalactite si stalagmite, dar are unicitatea peretilor ce se ridica deasupra lacului interior.

Citeste si...

25 Ianuarie 2013
 1075    0
25 Ianuarie 2013
 1160    0
25 Ianuarie 2013
 2391    0
25 Ianuarie 2013
 4021    0
25 Ianuarie 2013
 2137    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu