Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

18 Aprilie 2019
 281    0

Antonescu n-are curajul sa ceara excluderea lui Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu
• Calin Popescu Tariceanu si colegii care sustin organizarea de alegeri pentru desemnarea unui alt candidat la prezidentiale au incalcat Statutul Partidului National Liberal, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, presedintele PNL, Crin Antonescu • El a spus ca se pronunta impotriva excluderii acestora din partid, fiind adeptul unor discutii clare si deschise in forurile de conducere ale PNL

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a afirmat sambata ca tema candidatului la Presedintie a fost transata de PNL, de USL si de formatiunile care o compun, subliniind ca nu se poate accepta ca "unul sau altul sa calce in picioare munca a zeci de mii de liberali".
Liderul liberalilor, care a facut referire la recentele declaratii ale fostului presedinte PNL Calin Popescu Tariceanu, a spus ca i se pare "cu totul si cu totul trist" faptul ca "cineva care nu foloseste circuitele competitionale ale partidului face declaratii de natura sa afecteze" imaginea formatiunii liberale si a Uniunii in ansamblu.
"In USL, niste congrese au stabilit foarte clar, pe 7 aprilie 2012, candidatura. Este o candidatura recunoscuta de partenerii politici, de care opinia publica a luat act, care a intrat in constiinta opiniei publice si electoratului din Romania. (...) In PNL, aceasta chestiune a fost transata, la nivelul USL a fost transata. Sigur ca am cerut convocarea congresului extraordinar pentru a discuta orice problema, inclusiv aceasta. (...) Mi se pare cu totul si cu totul trist faptul ca cineva care nu candideaza la congres, care nu a candidat pentru un post de ministru, care nu a candidat la conducerea vreunui grup parlamentar, care nu foloseste circuitele competitionale ale partidului, face declaratii de natura evident sa afecteze pozitia PNL, imaginea PNL si imaginea USL. (...) Nu putem sa acceptam insa ca unul sau altul dintre noi sa calce in picioare munca a zeci de mii de liberali", a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.
Calin Popescu Tariceanu si colegii care sustin organizarea de alegeri pentru desemnarea unui alt candidat la prezidentiale au incalcat Statutul Partidului National Liberal, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, presedintele PNL, Crin Antonescu.
El a spus ca se pronunta impotriva excluderii acestora din partid, fiind adeptul unor discutii clare si deschise in forurile de conducere ale PNL.
 
Atacul lui Tariceanu

Senatorul liberal Calin Popescu Tariceanu a propus vineri organizarea unui scrutin intern in PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.
"Propunerea mea este ca in PNL, desemnarea candidatului sa se faca pe baza unui scrutin intern, de alegeri interne, asa cum se procedeaza in tari europene precum Franta, Marea Britanie sau alte tari precum SUA sau Israel. (...) Eu cred ca acest sistem are un mare atu, si anume ca da posibilitatea fiecarui membru al PNL sa aleaga. Prin urmare, el va trebui sa participe, sa le dam posibilitatea sa participe la acest scrutin si sa voteze. Alegerile interne vor permite sa selectam dintr-un manunchi de candidati pe cel mai bun si acel candidat va trebui sa aiba cele mai mari sanse de izbanda in alegerile care urmeaza", a afirmat Tariceanu.
El a punctat ca organizarea de alegeri interne in PNL pentru desemnarea candidatului la Presedintie va fi cea mai buna "garantie" ca va fi selectat "un candidat capabil sa il inlocuiasca pe Traian Basescu cu succes si sa evite stilul de politici conflictuale pe care din pacate l-a promovat". "Organizarea de alegeri interne democratice si deschise pentru alegerea candidatului pentru presedinte poate constitui garantia ca vom alege in acest fel cea mai potrivita persoana la Presedintia Romaniei, care sa duca Romania in directia buna", a mai spus liberalul.

Citeste si...

28 Ianuarie 2013
 1008    0
25 Ianuarie 2013
 1180    0
25 Ianuarie 2013
 915    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu