Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Februarie 2019
 564    0

Cum ne poate imbolnavi grav cutitul de bucatarie

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Georgia, cutitul de bucatarie este, probabil, cel mai periculos obiect din casa, acesta putand transmite virusuri.

Expertii de la Centrul pentru Siguranta Alimentara a universitatii amintite au efectuat mai multe experimente, folosind cutite si razatori noi, infestate cu virusul hepatitei A si norovirus, precum si 6 tipuri de fructe si legume proaspete, noteaza BTV News.

Drept rezultat, mai mult de jumatate dintre cutite si razatori s-au transformat in purtatori ai virusurilor, infestand produsele proaspete. Testele au fost efectuate folosind castraveti, capsuni, rosii, morcovi si pepene galben.

Cercetatorii au descoperit ca nu conteaza ce tip de cutit folosim in bucatarie. Ei au avertizat ca bucataria este unul dintre cele mai murdare locuri din casa.

Pana in prezent, studiile s-au axat mai mult asupra trasmiterii bacteriilor si aproape deloc asupra virusurilor.

Comentand rezultatele experimentului, unul dintre initiatorii studiului, Marilyn Erickson, a spus: "concluziile ar trebui sa dea de gandit, in primul rand, oamenilor cu o imunitate slaba. Pe de alta parte, sa speli cutitul inainte de taierea fiecarui produs in parte nu este prea practic. In orice caz, cutitele si razatorile trebuie spalate bine, pentru a nu ramane pe ele niciun pic de murdarie".

Citeste si...

28 Ianuarie 2013
 1033    0
28 Ianuarie 2013
 994    0
25 Ianuarie 2013
 1075    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu