Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 2074    0

Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, renuntand la imunitatea parlamentara. Acesta a facut anuntu in plenul Senatului, in urma cu cateva minute. Demisia lui Voiculescu, a doua dupa cea de anul trecut, vine la doar o saptamana dupa depunerea juramantului. "In ultima vreme, s-au facut speculatii ca imunitatea a devenit o piedica in desfasurarea actului de justitie. Pentru ca a existat un dosar in care apare numele meu, am luat decizia de a renunta la imunitatea parlamentara pentru a permite instantelor sa isi faca datoria. Ca atare, incepand de astazi, demisionez din Senat", a spus Dan Voiculescu de la tribuna Senatului.

Voiculescu este acuzat ca ar fi cumparat terenurile din Baneasa ale fostului Institut pentru Cercetari Alimentare la un pret subevaluat: aproape patru hectare de teren in valoare de 8 milioane de euro, cu doar 100 de mii de euro. Demisia de astazi vine dupa ce, acum cateva zile, Voiculescu a aflat ca dosarul va fi judecat de asa-numitul "complet negru" pe motiv ca da pedepse aspre. Acesta este cel care l-a condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase.

Demisia sa determina mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.

Citeste si...

28 Ianuarie 2013
 986    0
25 Ianuarie 2013
 1147    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu